Після зустрічі з Путіним Трамп опинився під вогнем критики

270043

У Сенаті США різко розкритикували Дональда Трампа за обговорення ідеї створення спільної структури з питань кібербезпеки з російським колегою Володимиром Путіним, пише Guardian.

У Сенаті США різко розкритикували Дональда Трампа за обговорення ідеї створення спільної структури з питань кібербезпеки з російським колегою Володимиром Путіним, пише Guardian.

«Ми з Путіним обговорили створення закритої групи з питань кібербезпеки, щоб захиститися від хакерських атак на вибори та інших негативних речей», - написав Трамп на своїй офіційній сторінці у Twitter.

Низка сенаторів від Республіканської партії, в тому числі Ліндсі Грем (Південна Кароліна), Джон Маккейн (Аризона) і Марко Рубіо (Флорида), розкритикували цю ідею, заявивши, що Москві не можна довіряти після її ймовірного втручання в американські вибори в 2016 році.

«Це не найдурніша з усіх ідей, про які я коли-небудь чув, але досить близька до цього», - сказав пан Грем в ефірі каналу NBC.

Джон Маккейн, який очолює комітет Сенату у справах збройних сил, вважає, що винних у втручанні у вибори слід покарати: «Володимир Путін, який намагався змінити результат наших виборів, уникнув покарання».

На своїй сторінці в Twitter пан Рубіо порівняв таку співпрацю з партнерством з сирійським президентом Башаром Асадом у питаннях хімічної зброї.

Після критики Трамп спробував дистанціюватися від власної ідеї, заявивши, що його слова про кібербезпеку не означають, що такий підрозділ у співпраці з росіянами може бути створено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: