Японський художник разом із дітьми-переселенцями створив мурал у столиці

image_002

У Києві на території Арт-заводу «Платформа» японський художник Міязакі Кенсуке спільно з дітьми-переселенцями зі сходу України створив мурал «Солідарність».

 

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

У церемонії відкриття муралу взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі, міністр культури України Євген Нищук, представник Агентства ООН у справах біженців Пабло Матеу.

«Я дуже вражений цим прекрасним муралом, який яскраво відображає реалії сьогодення. Тут є сакура, яка є символом Японії, і діти, що бавляться під прапорами наших держав, але більш важливо, що до створення цього муралу долучилися діти-переселенці. Живучи в мирному Києві, ми все одно маємо пам’ятати, що на сході України досі триває війна і люди страждають. Але я певен, мир та життя – переможуть», – заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі.

Міністр культури України Євген Нищук відзначив, що на Арт-заводі «Платформа» бувають тисячі людей і, проходячи повз, вони будуть зупиняти погляд на цій картині, яка ожила не просто красою, а змістом.

Автор проекту, японський художник-графітчик Міязакі Кенсуке подякував всім, хто допоміг зі створенням муралу «Солідарність».

«Насправді я просто художник, нічого особливого, набагато більше роблять члени моєї команди – волонтери. Коли я малюю, намагаюся зробити так, щоб люди з інших країн, з різними життєвими обставинами, малювали разом зі мною», – зазначив Міязакі Кенсуке.

Художник перебуває в Україні в рамках свого проекту «Крізь стіни» («Over the Wall»), що присвячений першій річниці ініціативи «Міста солідарності», яка була започаткована у м. Маріуполі, та 25-ій річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. Під час свого візиту японський арт-художник планує створити мурали у Києві, у навчально-виховному комплексі у м. Маріуполь та Українській інженерно-педагогічній академії у м. Харків, а також провести низку майстер-класів для учнів згаданих навчальних закладів.

Під час відкриття муралу «Солідарність» відбулася символічна висадка дерев японської сакури, а також виступи представників японських бойових мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: