Ганущин особисто покличе Садового на сесію облради

IMG_0803

Міського голову Львова Андрія Садового та керівників фракцій міської ради запросять на позачергову сесію облради.

Про це під час брифінгу розповів голова ЛОР Олександр Ганущин, передає ІА Дивись.info.

«Коли Львівська міськрада визнала, що вона самотужки не дає собі раду із вивезенням ТПВ зі Львова, існує об'єктивна необхідність прийняти ці кошти, а також вчинити низку управлінських дій, котрі зроблять можливими дії ЛОДА щодо вивезення та захоронення ТПВ зі Львова. Завтра особисто запрошу. Планую запросити не тільки Андрія Івановича, а й усіх керівників фракцій Львівської міської ради. Такі серйозні питання мають слухатися за їх присутності», - заявив Олександр Ганущин.

Як пояснив голова облради, сесія має погодити рішення про прийняття субвенції з міського бюджету у сумі 150 млн грн у 2017 році, яка виділена Львівською міською радою на вивезення ТПВ, а також виділити кошти згідно «сміттєвого» меморандуму.

«Треба виконувати як рішення міської ради у частині делегування повноважень ОДА з вивезення сміття, так і сам меморандум. 150 млн грн – велика сума. Ймовірно, на вивезення відходів піде менше. Але решту не буде вилучатися з обласного бюджету, оскільки піде для міст на виконання меморандуму. Меморандум передбачав кошти на облаштування полігонів і соціально-економічний розвиток територій», – заявив Олександр Ганущин.

Відтак, облрада на виконання меморандуму виділить ще 6 млн грн., які підуть на впорядкування полігонів та розвиток інфраструктури міст, які приймають львівській відходи.

Нагадаємо, на позачерговій сесії 13 липня Львівська облрада затверджуватиме Програму заходів для налагодження системи поводження з ТПВ у Львові на 2017-2019 роки та внесе зміни до бюджету щодо коштів на сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: