До Міжнародного дня фотографа: топ-10 світових професійних конкурсів (фото)

800x_dsc0295_1
Фото: Роман Михайлюк https://photographers.ua/RomanMihaylyuk/

12 липня у світі відзначають Міжнародний день фотографа. ІА Дивись.info підготувала добірку авторитетних міжнародних конкурсів фотографії та кращі знімки з них.

Міжнародний день фотографа прийнято відзначати 12 липня. Крім того, це день святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії.

Звідки пішло свято

Згідно з Біблією, свята Вероніка подала Ісусу, що йде на Голгофу, тканину, аби він міг стерти піт з лиця. На цій тканині закарбувався образ Христа. Майже два тисячоліття тому, коли винайшли фотографію, Папа Римський оголосив цей день Всесвітнім днем фотографа.

Трохи історії

Перша фотографію зробив ще у 1826 році француз Жозеф Нісефор Ньєпс. Знімок отримав назву «Вид з вікна». Для того, аби його зробити, чоловік витратив 8 годин. Відомо, що перші фотографії були чорно-білими. Перші кольорові фото з'явилися в середині XIX століття. Для їх створення використовувалися три фотокамери — на кожну встановлювали світлофільтр (червоний, зелений і синій), а потім з'єднували зображення.

Міжнародні конкурси

Міжнародний конкурс чорно-білої фотографії «Monochromatic awards».

Аби долучитися до конкурсу, необхідно створити свій онлайн-профіль, завантажити зображення та сплатити вступний внесок. Брати участь можуть як професіонали, так і аматори. У конкурсі є кілька категорій фото: абстракція, люди, природа, портрет тощо. Наприкінці визначають двох основних переможців у категоріях «Професіонал» та «Аматор» — «Фотограф року» та «Відкриття року». Також вони отримають грошову винагороду: професіонал — 2 тисячі доларів, аматор — тисячу доларів.

Переможці 2016 року:

Категорія «Професіонал» — «Vertical Horizon» by Michel Kirch (France).

Категорія «Аматор» — «Pure» by Mikhail Shestakov (Russian Federation).

Landscape Photographer of the Year

Конкурс ділиться на два основні класи: премію «Ландшафтний фотограф року» та премію «Молодий ландшафтний фотограф року», останній — для тих, кому 17 років на день закриття 8 липня 2017 року.

У кожному з двох класів існує чотири категорії, а в категоріях — до 25 зображень на людину.

Судді виберуть одне найкраще зображення з усіх чотирьох категорій для дорослих. Автор цього зображення отримає престижний титул «Ландшафтний фотограф року» та 10 000 фунтів стерлінгів.

Для зображень, які вважаються найкращими в кожній з чотирьох категорій, буде виграш 1000 фунтів стерлінгів. Для зображень, які оцінюють на друге місце в кожній із чотирьох категорій дорослих, передбачений приз у розмірі 500 фунтів стерлінгів.

Переможці 2016 року:

 

 

Mirror Bar, Glasgow, Scotland

Brighton Pier during the winter starling murmuration, East Sussex, England

The World Press Photo Contest

Щорічний фотоконкурс нагороджує фотографів за кращі знімки з одноразовою експозицією, які сприяють розвитку візуальної журналістики. Фотографії оцінюють з точки зору їх точності, справедливості та візуально обгрунтованої думки про наш світ.

Фото призерів конкурсу виставляють у 45 країнах. Також знімки переможців публікують у щорічному збірнику конкурсу. Усі лауреати премії їдуть до Амстердаму, аби отримати свої нагороди. Призовий фонд становить 10 тисяч євро. Переможець також одержує вибір обладнання камери, наданого компанією Canon, та премією Golden Eye.

Переможець 2017 року:

World Press Photo of the Year — Burhan Ozbilici

Olympus Global Open Photo Contest

Конкурс покликаний надихнути людей та показати світ у новому вигляді, навчити дивитися на звичайні події під новим кутом. Учасники фотоконкурсу беруть змагаються у чотирьох категоріях: «Сила життя», «Тісні зв’язки», «Місця, які надихають», «Незвичайні ідеї». У кожній категорії обеуть по одному переможця, який отримає флагманську камеру та мільйон єн.

Переможці 2016 року:

Leica Oskar Barnack Award 2017

Міжнародне журі нагороджує премію Leica Oskar Barnack професійних фотографів, чиї знімки захоплюють та відображають відносини між людиною та навколишнім середовищем у найбільш графічній формі в послідовності мінімум від 10 до максимум 12 зображень.

Переможець основної категорії «Leica Oskar Barnack Award» отримує грошову премію в розмірі 25 000 євро, а також камеру Leica M та об'єктив вартістю 10 000 євро. Переможець у категорії «Leica Oskar Barnack Award Newcomer» отримує грошову премію в розмірі 10 000 євро та камеру Leica M та об'єктив вартістю 10 000 євро. На додаток до цих двох категорій, десять фіналістів будуть нагороджені грошовою премєю у сумі 2500 євро за їх серію.

Переможець 2016 року:

Також пропонуємо вам звернути увагу на такі конкурси:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: