Директор ЦРУ «наїхав» на WikiLeaks і має намір припинити діяльність сайту

80

Директор ЦРУ Майк Помпео називає WikiLeaks ворожою організацією, яка діє на користь інших країн.

Майк Помпео, колишній конгресмен від штату Канзас, якого президент Дональд Трамп призначив очільником ЦРУ, розкритикував WikiLeaks і його засновника Джуліана Ассанжа в своїх перших публічних виступах з моменту вступу на посаду, передає видання Mind.

«Ми в ЦРУ бачимо, що такі організації, як WikiLeaks, сіють хаос і створюють проблеми, – сказав він. – WikiLeaks поводиться як ворожа розвідувальна служба і говорить як ворожа розвідувальна служба», – зазначив він, маючи на увазі «надмірну» увагу організації до США.

«Настав час назвати WikiLeaks тим, хто вони є насправді – недержавна, ворожа розвідувальна служба, яку часто підбурюють інші держави, такі, як Росія», – додав Помпео, виступаючи в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

Він навів висновок розвідників США про те, що російська військова розвідка використала WikiLeaks для опублікування вкрадених у Демократичної партії Хілларі Клінтон електронних листів, що суттєво вплинуло на президентські вибори в 2016 році на користь Трампа.

Схоже, що Помпео налаштований серйозно щодо WikiLeaks і заявляє, що координатори сайту більше не можуть ховатися за аргументами «свободи слова».

«Це має закінчитися зараз», – заявив Помпео.

Засновник сайту Ассанж, зі свого боку, наполягає на тому, що публікація файлів ЦРУ, а також електронних листів Демократичної партії була частиною місії WikiLeaks, щоб викрити порушення урядом США.

«Ми – організація, яка зобов'язана публікувати достовірну інформацію, а не приховувати її, а також стежити за тим, щоб якомога більше людей читали її», – сказав він в інтерв'ю газеті «Democracy Now» 12 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: