Ігри нескорених: на Львівщині стартував військово-патріотичний вишкіл (фото)

unnamed (2)

У селі Сприня Самбірського району, на базі спортивно-туристичного оздоровчого табору «Прикарпаття» імені Кирила Осьмака, 11 липня стартував IV військово-патріотичний вишкіл «Ігри Нескорених».

 

 Цьогоріч він отримав статус Всеукраїнських змагань, участь у яких беруть майже 200 юнаків та дівчат з багатьох куточків нашої держави. Окрім команд з Львівщини в патріотичних змаганнях беруть участь мандрівники 8-го потягу єдності «Труханівська січ». Присвячені «Ігри Нескорених» 73-й річниці створення Української Головної Визвольної Ради.

Упродовж тижня команди змагатимуться у стройовій підготовці, стрільбі, повстанському біатлоні, перетягуванні линви, розпалюванні багать, перегонах, гирьовому спорті, відуні, виконанні повстанської пісні. Один день змагань буде присвячений сходженню на гору Діл - повстанським історичним маршрутом, де у 1944 році діяла підстаршинська школа УПА.

Самі учасники змагань розповідають, що ретельно готувались до їх проведення, оскільки цей військово-патротичний вишкіл є популярним серед української молоді і здобути тут перемогу - хоч і важко, але почесно.

«У важливості проведення «Ігор Нескорених» саме у Сприні переконана і один з організаторів потяга; Труханівська Січ; Олена Іванова. Це знакове місце. Адже саме тут 73 роки тому відбулось справжнє об`єднання патріотичних сил усієї України. Це саме те, чого зараз не вистачає нашій країні. І якщо дорослі політики не можуть між собою домовитись, то молодим легше знайти порозуміння», - наголосила Олена Іванова.

Організатори військово-патріотичної гри підготували для учасників велику військово-ознайомчу та культурно-історичну програму. Для них свою майстерність демонструватимуть десантники, кінологи, сапери, військові інженери та хіміки. Спеціалісти навчатимуть молодь азам виживання в екстремальних ситуаціях.

«Ми прагнемо, аби діти не лише проявили свої можливості та вміння під час військового вишколу, але й вивчили історію визвольних рухів в Україні упродовж століть. Усвідомили і зрозуміли, що вони одна нація і національні цінності та ідеї - спільні для кожного українця. Незважаючи де він живе, в якому регіоні держави, чи поза її межами», - зазначив організатор змагань, голова Самбірської районної ради Віталій Кімак.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: