Польща з 1 вересня збільшить потужності для поставок газу в Україну на 40%

1429260

Оператори газотранспортних систем України та Польщі ПАТ «Укртрансгаз»і Gaz-system з 1 вересня запропонують розширені потужності для видачі газу в Україну.

Про це повідомила прес-служба Gaz-system, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як уточнили в компанії, через ГВС «Германович» в період з 1 вересня по 30 квітня можна буде постачати 250 тис. Куб. м газу на годину (6 млн кубометрів на добу), в період з 1 травня до 31 серпня - 167 тис. куб. м газу на годину (4 млн куб. м).
Вільна пропускна здатність буде пропонуватися на аукціонах.

Читайте також: Чи зменшить американське вугілля енергетичну залежність України

За даними «Укртрансгазу», сьогодні технічна потужність польського перетину для імпорту газу в Україну становить 4,3 млн куб. м на добу. Таким чином, на період вересень-квітня потужність видачі газу зросте на 40%.
Середньодобовий імпорт газу з боку Польщі в Україну протягом 1-10 липня склав 4 млн куб. м, за підсумками січня-червня 2017 року - 3,2 млн куб. м.
Як уточнили в прес-службі «Укртрансгазу», в цілому річна технічна потужність газотранспортного маршруту Польща-Україна в точці Германович збільшиться на 0,5 млрд кубометрів і дозволить імпортувати блакитне паливо з Польщі об'ємом до 2 млрд куб м в рік.
«Це дозволить підвищити диверсифікацію маршрутів поставок природного газу, а взимку надасть додаткові можливості для покриття піків попиту на природний газ споживачами України», - зазначають в компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: