Депутати Львівської облради просять пришвидшити передачу військовим вертольота

IMG_5415

Депутати Львівської обласної ради прийняли звернення до Прем’єр-міністра щодо пришвидшення передачі вертольота Ка-226 міністерству оборони.

Згідно звернення вертоліт вартістю майже 36 мільйонів гривень у 2013 році був переданий ЛОДА для потреб екстреної швидкої медичної допомоги, передає ІА Дивись.info.

«Сьогодні експлуатація цього літального апарату в системі екстреної медичної допомоги є неможливою. Водночас, за своїми характеристиками  вертоліт Ка-226 може здійснювати чергування з медичного забезпечення (евакуація поранених) у зоні проведення антитерористичної операції та виконувати пошуково-рятувальні дії на морі в складі авіації Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України підтвердило готовність прийняти на безоплатній основі в оперативне управління вертоліт Ка-226  і спільно з Львівською обласною державною адміністрацією напрацювало всі необхідні документи. Проте, з невідомих причин, Секретаріатом Кабінету міністрів України затягується підготовка проекту постанови Кабінету Міністрів щодо передачі вертольота Ка-226 у комплекті з експлуатаційним майном до сфери Міністерства оборони України з подальшою його передачею для потреб ВМС ЗС України» - йдеться у зверненні.

Відтак, депутати просять дати відповідні доручення щодо максимального прискорення підготовки зазначеної постанови Кабінету Міністрів України та у найстисліші терміни винести це питання на затвердження уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: