Львівська облрада виступила проти передачі в концесію державних лісгоспів

IMG_5423

Депутати Львівської облради звернулися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення передачі в концесію державних лісогосподарських підприємств.

Депутати Львівської облради звернулися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення передачі в концесію державних лісогосподарських підприємств, передає ІА Дивись.info

«...Потрібно зазначити, що жодна країна Європи з розвиненою економікою на разі не використовує концесійну модель управління. Зокрема, негативним є досвід Болгарії, яка на першій стадії реформування використовувала концесійну модель управління. Ця модель довела свою неефективність в умовах Європи та призвела до значного погіршення якості ведення лісового господарства та його економічного стану. Держава повернула в управління лісогосподарські підприємства та була змушена залучати інвестиції для забезпечення відповідного рівня лісогосподарського виробництва. У Польщі, де в державному управлінні налічується 195 держлісгоспів (надлісництв), навпаки викуповують приватні ліси.

Окрім того, Грузія, передавши свої букові ліси в концесію на 20 років, намагається повернути їх назад у державну власність.

З метою визначення основних напрямів збалансованого розвитку лісового господарства області, спрямованих на посилення екологічних, соціальних та економічних функцій, охорону і захист лісів, їх раціональне використання та відтворення, рішенням Львівської обласної ради від 14 лютого 2017 року №363 була затверджена обласна цільова Програма розвитку лісового господарства Львівської області на 2017 – 2021 роки.

Враховуючи зазначене, Львівська обласна рада вважає, що державні підприємства лісової галузі повинні залишатися виключно в державній власності та не передаватися в концесію і приватизовуватися», - йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: