Львівська облрада закликає скасувати депутатську недоторканність

IMG_5404

Депутати Львівської обласної ради проголосували за звернення до Президента та Верховної Ради України щодо скасування депутатської недоторканості.

Депутати Львівської обласної ради проголосували за звернення до Президента та Верховної Ради України щодо скасування депутатської недоторканості, передає ІА Дивись.info

«Скасування депутатської недоторканності є ключовим моментом у подальшому реформуванні та розбудові України. Прийнявши таке рішення, ми твердо зможемо говорити про демократію, громадянське суспільство та правову державу, у якій діє один закон для всіх і ніхто не може бути «рівнішим серед рівних. Затягування процесу вирішення питання скасування недоторканності народних депутатів додає проблем в державі», – йдеться  у зверненні. Депутати нагадують, що у 2000-му році на Всеукраїнському референдумі за скасування депутатської недоторканності, яка є пережитком часів, традицією авторитарних режимів та радянської минувшини, проголосувало 89% громадян, але це рішення так і  не набуло чинності.

Читайте також: Львівська облрада просить закласти у держбюджет-2018 кошти на забезпечення житлом інвалідів війни

«Скасування депутатської недоторканності може стати лакмусовим папірцем у поверненні довіри до влади. Ми, депутати обласної ради, просимо Верховну Раду України прийняти рішення про скасування депутатської недоторканності», – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: