Начальника Яворівського полігону підозрюють у держзраді – два роки зливав інформацію ГРУ РФ

561435_main
Фото: Сегодня

Шевченківський районний суд Києва ухвалив накласти арешт на майно у кримінальному провадженні про державну зраду. Під підозру потрапив начальник загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки, більше відомого як Яворівський полігон полковник Ігор Слісарчук.

Шевченківський районний суд Києва ухвалив накласти арешт на майно у кримінальному провадженні про державну зраду. Під підозру потрапив начальник загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки, більше відомого як Яворівський полігон.

Відповідна ухвала оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

21 червня старший слідчий в ОВС 2 відділу 1 управління досудового розслідування ГСУ СБУ Ю.Петрущак звернувся з клопотанням до суду накласти арешт на майно у кримінальному провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України.

Стаття 111. Державна зрада

  1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, -

карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

У клопотанні слідчого зазначається, що упродовж 2015-2016 років начальник загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки, «діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України, на виконання завдань співробітників Головного управління розвідки Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації (далі - ГРУ ГШ ЗС РФ) вчиняв дії, направлені на надання вказаній іноземній організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, шляхом збирання та передачі відомостей військового характеру щодо діяльності МЦМБ».

В ухвалі зазначається, що підозрюваний добровільно передав співробітникам СБУ уривок паперу з написом, ноутбук, диски та паролі до програми, а також флеш-накопичувач, за допомогою яких і підтримувався зв’язок з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ.

Все вилучене визнане речовими доказами і долучене до кримінального провадження. З метою збереження речових доказів слідчий просив накласти арешт на вказане вище майно.

Зважаючи на викладені аргументи, суд задовольнив клопотання слідчого і навлав арешт на вилучене майно.

«Накласти арешт на ноутбук Dell Inspirion 15, S/N: 1HPKP52; мобільний термінал Fly IQ4413_Quad S/N: Rmlq4413GF40006713; DVD - R Verbatim MAPAO7TA07030922; DVD - R Verbatim MAPAO7TA07030917; DVD - R Arita DR5FA1-00844; Планшет Asus ME173X чорного кольору; уривок аркушу паперу з надписом чорнилами синього кольору «quarto xmail.net», на зворотній стороні надрукована фраза «Затверджено наказом командира військової частини А 4150 від 30.12.2015 року № 755»; флеш-накопичувач інформації металевого кольору», – йдеться в ухвалі.

Прокоментували ситуацію у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки

«щодо інформації, оприлюдненої у ЗМІ про нібито підозру у державній зраді начальника Яворівського полігону

Щодо інформації, яку поширюють окремі ЗМІ про нібито підозру Службою безпеки України начальнику Яворівського полігону в учиненні правопорушення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК ст. України (Державна зрада), повідомляємо, що 21 червня 2017 року суддею Шевченківського районного суду міста Києва винесено Ухвалу суду про накладання арешту на комп’ютерну техніку, мобільний термінал та інше майно однієї з посадових осіб Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а саме начальника загальновійськового полігону, як речові докази у кримінальному провадженні № 420 170 000 000 014 39.

Водночас, ця особа не являється начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а здійснює службову діяльність в межах іншої відповідальності та компетенції.

Розслідування даного кримінального правопорушення здійснюють слідчі органи Служби безпеки України».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: