Постраждалі пасажири автобуса, в якому вибухнув охолоджувальний бачок, отримають компенсацію

1

На Львівщині п'ятеро людей зазнали опіків під час поїздки в автобусі, де вийшла з ладу охолоджувальна система.

Під крапельницю прямо з пекельної маршрутки потрапила Галина Шилованець, передає ТСН.

Жінка пригадує, що маршрутка рухалася під гору, коли в системі закипіла рідина. Водій заметушився, а вже за кілька секунд салон автобуса наповнився розпеченою парою.

«У маршрутці не було видно нікого, всі почали пищати, шофер каже – відкривайте двері, відкрив, всі повискакували, було багато народу, поки всі повискакували, нас вже обпекло», - розповіла потерпіла. У неї обпечені кінцівки, її 9-річна донька в реанімації.

Маршрутка була переповнена – в ній їхало 40 пасажирів. Тому Галина з донькою сіли на двигун біля водія. Поруч примостився Микола Гуляк, який тепер також у лікарні весь у бинтах.

«Найбільше болить стегно», - зізнається він.

«Глибина опіків встановюється на 3-4 добу, але пара – це завжди високий тиск, і якщо руйнування тканин, то вони можуть бути глибокі», - попереджає завідувач опікового відділення 8-ої клінічної лікарні Львова Василь Савчин.

Постраждав і водій маршрутки, але його вже відпустили додому. Спілкуватися з журналістами він не хоче. Замість нього ситуацію пояснює перевізник – переконує, що водій досвідчений, бо має 20 років стажу. Автобус справний, вранці перед виїздом його оглядали, тож усю провину перекладають на 30-градусну спеку.

«Автобус закипів через те, що він йшов на підйом, обірвало кришку бачка», - пояснив заступник директора АТП Олег Ковальчук.

Механік підприємства бідкається на невдалу конструкцію автобуса. Каже, бачок охолоджувальної системи не повинен виходити в салон.

«Це неправильно, як може бути в салоні розширювальний бачок, де нагрівається температура мінімально 90 градусів, а пішло до 100, закипіло і розірвало бачок», - каже Роман Яворський.

Пекельна маршрутка зовні вона виглядає звичайно, а всередину не пускають, бо опечатаний автобус стоїть на штрафмайданчику. Із ним мають провести всі необхідні процедури. У Турківській поліції відкрили кримінальне провадження через порушення правил експлуатації автобуса. Там не виключають, що водій міг запобігти інциденту.

«Водій це побачив на датчику, як піднялася температура, що впала норма і стався даний витік. Якщо мав можливість, треба було вивести людей з автомобіля і дальше проводити дії», - пояснив в.о. начальника Турківського відділу поліції Василь Захарчик.

Кого б не визнали винним, гроші потерпілі отримають, переконують у підприємстві-перевізнику. Адже всі пасажири були застраховані – цей платіж входить у вартість квитка. Нагадаємо, це вже другий такий випадок за місяць. У червні на зупинці в Києві вибухнула маршрутка іншої марки, де також вийшла з ладу охолоджувальна система. Постраждав водій та ще двоє пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: