Прокуратура вивчає вилучені документи з управління комунального майна ЛМР

20049329_1825814871067120_705017256_o

Про це сьогодні, 13 липня, під час брифінгу сказав перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький, передає ІА Дивись.info.

Працівники Прокуратури Львівської області почали працювати з документами, які були вилучені з управління комунального майна ЛМР під час вчорашніх обшуків.

Про це сьогодні, 13 липня, під час брифінгу сказав перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький, передає ІА Дивись.info.

За його словами, вчорашні обшуки у Львівській міськраді проводилися в рамках кримінального провадження за фактом незаконного відчуження комунального майна у місті Львові.

«Це, в тому числі, зумовлено тим, що впродовж періоду досудового розслідування ми не змогли отримати від управління комунальної власності вичерпаної інформації щодо правового статусу відчужених об'єктів та належних документів, що підтверджують їх статус. Це значною мірою заважає прокуратурі  ефективно проводити досудове розслідування. Відтак, у межах кримінального провадження за фактом недбалості було прийнято рішення відшукати в документах приміщення ЛМР, розуміючи що до цієї оборудки можуть бути причетні посадовці управління. Відтак, було прийняте рішення провести обшуки за їх місцем проживання», – повідомив Олександр Русецький.

Також він нагадав, що в рамках цього кримінального оголошено про підозру трьом особам, які в шахрайський спосіб обернули на свою користь 24 об'єкти, які належать комунальній власності міста.

«Цим трьом особам оголошено підозру, одна з них оголошена в розшук. Одна особа утримуються під вартою, ще одна у зв'язку з тим, що суд обрав запобіжний захід утримання під вартою вийшла з-під варти під заставу. Двоє із трьох осіб є вихідцями Луганської області, одним є мешканцем міста Львова. Також оголошена підозру нотаріуса, яка вчиняла реєстрації переоформлення майна», - додав Русецький.

Він додав, що найближчим часом будуть оголошуватись інші підозри у цьому кримінальному провадженні.

Нагадаємо, вчора, 12 липня до департаменту економічного розвитку ЛМР та управління комунальної власності ЛМР, яке входить у структуру цього департаменту, з обшуком прийшли слідчі ГУ НП та УСБУ у Львівській області.

Обшуки у департаменті економічного розвитку Львівської міської ради відбулися через масштабну аферу з комунальною нерухомістю Львова. Про це стало відомо з ухвали Галицького районного суду Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: