Трамп: я зміг «дуже добре порозумітися» з Путіним

2037833

Разом з тим президент США припустив, що Кремль вважав за краще б бачити в Білому домі Хілларі Клінтон.

Президент США Дональд Трамп заявив, що він зміг «дуже добре порозумітися» зі своїм російським колегою Володимиром Путіним під час їх «відмінної» зустрічі минулого тижня в Німеччині, і підкреслив важливість діалогу між двома країнами, інформує Голос Америки.

Однак в інтерв'ю засновнику релігійного телеканалу CBN (Christian Broadcasting Network) Пету Робертсону Трамп зазначив, що він не очікує, що він і Путін будуть завжди і в усьому погоджуватися.

«Він хоче того, що добре для Росії, а я того, що добре для Сполучених Штатів», - пояснив Трамп.

Президент США також припустив, що Кремль вважав за краще б, щоб на минулих в листопаді минулого року президентських виборах в США перемогла Хілларі Клінтон.

«Якби Хілларі перемогла, то наші збройні сили були б розвалені. Наші енергоносії стали б набагато дорожчі, - сказав він. - Зі мною - зовсім не так, і саме це не подобається Путіну в моїй політиці. І саме тому я питаю: з чого це він повинен був бути зацікавлений в моїй перемозі? З самого першого дня я заявляв про зміцнення збройних сил, а він не хоче цього бачити».

Телеканал CBN опублікував витяги з інтерв'ю в середу.

Проте Трамп наполягає, що його перша особиста зустріч з Путіним, яка відбулася в ході саміту «Великої двадцятки», була продуктивною.

«У нас була хороша зустріч. Це була особиста зустріч, досить довга, - сказав він. - Вона тривала два години 15 хвилин. Всі здивувалися тому, що вона була такою довгою, але це було добре, а зовсім не погано. Думаю, що ми порозумілися, і це добре, а не погано. Люди кажуть: "О, вони не повинні жити". Але хто ці люди? Думаю, ми дуже добре ладнаємо. Ми надзвичайно потужна ядерна держава, як і вони. Нерозумно не мати якихось відносин ».

На думку Трампа, припинення вогню в Сирії є важливим прикладом успіху, якого йому вдалося досягти у відносинах з Росією.

«Думаю, у нас була відмінна зустріч, - вказав Трамп. - Ми зробили одну річ - домоглися припинення вогню в великому районі Сирії, де був жахливий бедлам і жахливі вбивства. До речі, воно триває вже чотири дні. Перемир'я триває вже чотири дні ».

Незважаючи на критику з боку демократів в Конгресі і деяких республіканців, Трамп описував свою першу зустріч з російським лідером в оптимістичному тоні.

«Та зустріч дала багато результатів, але я вірю, що дуже важливо вести діалог, оскільки якщо у вас немає діалогу, то виникає багато проблем в нашій країні, і в їхній країні, - сказав він. - Думаю, нам потрібен діалог. Нам потрібен діалог з усіма ».

У той же час Трамп попередив, що з Путіним «іноді не буде виходити домовлятися про щось, а іноді буде».

Він також згадав ряд причин, за якими російський лідер може ставитися до нього насторожено.

«Ми наймогутніша країна в світі і стаємо все більш і більш могутніми, бо я виступаю за великі збройні сили, - сказав Трамп. - Це не подобається Путіну в мені. Тому я і говорю: з чого б йому хотіти, щоб президентом був я?»

Після цього Трамп почав міркувати про свою енергетичну політику, яка, як він вважає, підриває позиції Росії на енергетичних ринках.

«З самого початку я виступаю за розвиток сланценвих технологій і інші речі, щоб знизити ціни на енергоносії і виробляти величезну кількість енергії, - сказав Трамп. - Ми будемо забезпечувати себе самі, це буде вже скоро. Ми будемо експортувати енергоносії, а Путін цього не хоче. Йому сподобалася б Хілларі, тому що вона хоче побудувати більше вітряних установок. Він вважав за краще б це, тому що в результаті ціни на енергоносії зросли б, а Росія багато в чому залежить від енергоносіїв ».

«Так що є багато речей, які я роблю, які в точності протилежні тому, чого б він хотів», - резюмував президент США.

Трамп також торкнувся таких тем, як загроза миру, що виходить від Північної Кореї, фінансування тероризму в країнах Близького Сходу і американське законодавство про охорону здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: