Підприємці Іраку хочуть вкласти $15 мільйонів в київське виробництво курятини

56964f1579d10

Торгово-промислова палата України за підсумками бізнес-форуму «Співпраця Україна – Ірак» повідомила про наміри іракських бізнесменів інвестувати $15 млн у підприємство з виробництва курятини в Київській області. Про це йдеться в повідомленні Торгово-промислової палати

, пише mind.kyiv.ua з посиланням на Українські новини.

На даний момент вже запущений переговорний процес з підприємством, яке працює в Київській області.

«Пропозиція українського виробника включає 2 варіанти – оренду виробництва або повну його продаж», – сказано в повідомленні з посиланням на слова глави іраксько-української ділової ради Аббаса Ель Нурі.

Відзначається, що іракська сторона планує експорт продукції з цього підприємства безпосередньо в Ірак в обсязі 1 тис. тонн вже в цьому році, а в 2018 планується наростити обсяги до 1,5 тис. тонн.

Нагадаємо, українські підприємства постачають в Ірак солодощі, олію соняшникову, дерев'яні меблі. У перспективі – експортні поставки яловичини, морозива, розширення поставок олії, сирів, яєць, м'яса.

До слова, в червні Ірак зняв обмеження на ввезення м'яса птиці з України після тимчасового призупинення через пташиний грип.

У 2016 році експорт української аграрної продукції до Іраку склав $142,5 млн. В основному поставлялася така продукція, як м'ясо і субпродукти, яйця, плоди, горіхи та цедра, рослинне масло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: