Як на Шрі-Ланці рятували слона, що заплив на 16 кілометрів від берега (відео)

521597

Порятунок слона відбувався поблизу узбережжя міста Коккілай, Шрі-Ланка. В морських хвилях тварину ледь помітили, проте спорядили на його порятунок цілих два судна.

Про це розповіли у The Guardian, передає 24 канал.

Рятувальна операція тривала понад 12 годин у відкритому океані. У виданні зазначають, що тварину віднесло занадто далеко морськими течіями і той випадок, що патрульні помітили тварину – здається дивом.

На порятунок вухастого відрядили одразу два судна – департамент офіцерів дикої природи та шрі-ланкійський флот. Щоб повернути бідолашного слона на берег, драйвери накинули на нього мотузки та буксирували до узбережжя, де він зрештою був звільнений.

Науковий співробітник групи збереження природи «A Rocha» Авінаш Кришнан не вірить, що тварину вдалось врятувати.

«Вони дуже хороші плавці. Проте плавання в 16 км від берега не є звичним для слона, адже він витрачає багато енергії та швидко слабне. До того ж, солона вода – не добре для їхньої шкіри, тому в такому разі ситуація, ймовірно, виправдовує втручання людини», – розповів чоловік.

До слова, слони вправно плавають через свій хобот, який вони використовують за принципом трубки для підводного плавання. Слони також мають унікальну легеневу структуру і вони є близькими родичами манатів і дюгонів, які жили у воді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: