По естонському Таллінну будуть їздити автобуси-безпілотники

51

Напередодні головування в ЄС Єстонія широко впроваджує цифрові технології

, передає mind.kyiv.ua, поилаючись на Інтерфакс

В Естонії зʼявилися безпілотні автобуси, які курсуватимуть у Таллінні від площі Віру (Viru) в центрі міста до Котла культури (KultuuriKatel), де розміщується Центр головування Естонії в Раді ЄС.

Доставлені в п'ятницю автобуси – це тестова версія технологій майбутнього, повідомили в Центрі головування. Жителі й гості Таллінна можуть скористатися автобусами безкоштовно.

Перші рейси автобуси виконають через два тижні, до цього вони повинні пройти процедуру контролю та отримати дозвіл департаменту шосейних доріг.

Один автобус розрахований на вісім пасажирів. Також у кожному з них буде супровід – пасажирам розповідатимуть про нову технологію.

Автобуси з Франції постачає компанія DSV. Оперуванням буде займатися девелопер транспортних засобів без водіїв Milrem. Він проведе навчання персоналу і забезпечить технічне утримання. Фінансування проекту здійснюється за підтримки судноплавної компанії Tallink і компанії Microsoft Eesti.

Автобуси стануть однією з візитних карток Таллінна під час головування Естонії в Раді ЄС у другій половині цього року.

 

 

За словами радника з цифрових технологій при державній канцелярії Валдека Лаура (Valdek Laur), галузь безпілотного транспорту розвивається в світі дуже швидко.

«Головування в ЄС дає можливість презентувати нові технології, а також стимулювати розвиток і співпрацю центрів розвитку, підприємств та інших організацій. У ширшому плані ще потрібно налагодити процес впровадження безпілотних автобусів в місті – від отримання дозволів до презентації нових технологій для широкого загалу», – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: