Екс-посол США в Україні пояснив, чому поки що наша країна не може вступити в НАТО

ArticleImage_126040

Упродовж наступних щонайменше 10 років Україна не вступить у НАТО, оскільки європейські союзники організації «бояться спровокувати Москву». Таку заяву зробив колишній посол США в Україні Джон Гербст, повідомляє The BusinessInsider.

Упродовж наступних щонайменше 10 років Україна не вступить у НАТО, оскільки європейські союзники організації «бояться спровокувати Москву». Таку заяву зробив колишній посол США в Україні Джон Гербст, повідомляє The BusinessInsider.

Так, за його словами, 2020 рік, про який говорить Порошенко, є найбільш «оптимістичним сценарієм».

На його думку, для членства в НАТО Україні слід позбутися територіальних суперечок, оскільки на заваді вступу може стати окупований Росією Крим, а також Донбас, де досі триває війна з російськими силами.

Читайте також: Коли Україна потрапить до НАТО і чи потрапить взагалі, – думки експертів

«Та якщо Україна стане членом НАТО, не можна виключати додаткову агресію з боку Москви. Водночас, Москва буде обмеженою у своїй відповіді, тому що агресія вже приносить їй проблеми у вигляді санкцій і міжнародної ізоляції», – наголосив Гербст, пригадавши, що Росію виключили з G8.

Також він додав, якщо війна закінчиться та Україна приєднається до НАТО, то вона отримає ще більше допомоги у вигляді обладнання, військових тренувань і розвідувальних даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: