На Личакові вшанували пам’ять дисидента Івана Геля

dsc1009-763a269de01b71d85503a728a4192f32

Сьогодні, 17 липня, на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань №67 відбувся молебень на вшанування пам’яті дисидента Івана Геля з нагоди 80-ої річниці від дня народження.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Нагадаємо, що 17 липня, у 80-ті роковини від дня народження дисидента і правозахисника Івана Геля, у Львові відкрили і освятили меморіальну таблицю в його пам’ять. Таблицю відкрили з ініціативи рідних Івана Геля на фасаді будинку на вул. Кастелівка, 16, в якому він разом з дружиною проживав близько 20 років. Вшанувати дисидента прийшли представники міської і обласної влади, його рідні і друзі, колеги, духовенство і небайдужі містяни.

«Ламаючи всі догми, завжди треба йти вперед і показувати приклад. Потрібно зараз у школах, бібліотеках, університетах показувати ці приклади, треба говорити про них, бо саме в історії нашої країни, нашого міста написано майбутнє. Тому сьогодні такий приклад є великий кроком для нашого міста, для нашої країни вперед. Те, що ми сьогодні відкриваємо таблицю, є своєрідним процесом, який показує, яким шляхом треба йти – шляхом високих прикладів, шляхом віри і шляхом волі», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Довідка:

Іван Гель – український правозахисник, дисидент, політик, публіцист, релігійний діяч, один із засновників Української гельсінської спілки, колишній радянський політв'язень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: