В Україні негативна динаміка наповнення Пенсійного фонду, — економіст

c7ee1396cae8e4a9c9c1872ac093f6f9-e1490187300839
Фото: Факти - ICTV

Сьогодні динаміка наповнення Пенсійного фонду України є негативною, через що держава змушена компенсувати нестачу коштів з бюджету.

Про це під час прес-конференції, 17 липня, заявив президент Асоціації роботодавців Львівщини, економіст Зеновій Бермес, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Зеновій Бермес каже: сьогодні пенсійна система формується з виплат за Єдиним соціальним внеском, але цих коштів не вистачає. За його даними, з 16,2 мільйонів зайнятого населення в Україні, внески до Пенсійного Фонду сплачували лише 10,1 мільйона громадян.

«У зв’язку з тим, що є певна частина населення, яка працює і не сплачує внески до Пенсійного фонду, існують так звані неформальні стосунки або тіньова економіка, де податки не сплачують взагалі, а зарплата виплачують у конвертах, ми маємо дефіцит на рівні 141 мільйона гривень», — каже економіст.

За його словами, у зв’язку з міграцією українців закордон, а особливо — політикою іноземних держав, які створюють привабливі умови для роботи українців там, невдовзі кількість працюючого населення у межах України скоротиться ще більше.

«Навіть якщо уряд буде робити якісь заходи до проведення реформ, уже не буде кому працювати і сплачувати щось у Пенсійний Фонд», — зазначає Зеновій Бермес.

Нагадаємо, В Україні майже половина пенсіонерів отримують мінімальну пенсію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: