Експерт назвав три ключових положення законопроекту пенсійної реформи

pensiya
Фото ілюстративне. Джерело: Днепр Час

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Олександр Сафін назвав три ключових зміни, які можуть прийти у пенсійну сферу з прийняттям законопроекту.

Минулого тижня Верховна Рада Україна прийняла у першому читанні законопроект №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», каже Олександр Сафін. Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Так, за словами Заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, можна виділити п’ять ключових нововведень, які можуть стати можливими вже восени:

Для розрахунку пенсій буде застосовуватися нова середня заробітна плата — 3764 гривень. Це майже утричі більше, ніж застосовується для пенсій сьогодні.

Буде відмінена виплата пенсій у розмірі 85% для працюючих.

«Це стосується тих, хто має пенсію, призначену згідно з Законом про обов’язкове державне пенсійне страхування», — додає Олександр Сафін.

Щорічна індексація пенсій у зв’язку зі зростом заробітної плати і інфляції.

«Це дозволить підтримати певний рівень купівельної спроможності пенсіонерів і зробить систему виплат більш справедливою», — зазначає експерт.

За його словами, підвищення страхового стажу сьогодні — спірне питання, тому що економічні умови не зовсім сприятливі.

«Але при цьому залишається страховий принцип: сплачуєте — отримуєте. Якщо ви використовуєте єдиний соціальний внесок для свого існування, ви не будете отримувати потім пенсію. Звичайно, ви можете передбачити інші шляхи:  родина, кошти, як вкладаються у відповідні інвестиційні інструменти і які можуть дати дохід, але та людина, яка працювала менше 15 років, не може розраховувати на пенсію», каже Олександр Сафін.

Експерт переконаний, що сьогодні реформа спрямована на те, щоби змусити людей молодого віку думати про те, як їм заробляти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: