Львів’ян кличуть на Чемпіонат світу з радіокерованих метальних моделей (фото)

На Львівщині 23-29 липня відбудеться Чемпіонат світу з радіокерованих метальних моделей.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

На участь у змаганні зареєструвалися 127 пілотів, каже Володимир Гаврилко — спортивний директор Федерації авіамодельного спорту Львівської області. Це, за його словами, найбільше змагання у світі цього року. Львівщина вперше прийматиме Чемпіонат.

«Ми готуємося майже рік до змагань: виробили багато оснащення, наметів, годинників та іншого технічного обладнання, — розповідає Володимир Гаврилко. — Вже прибувають команди: Нова Зеландія, американці, українська збірна тренується відучора».

Володмир Гаврилко каже, що 21 липня відбудеться тренувальний Кубок, де тренуватиметься суддівську бригаду і учасники. 23 липня буде технічна комісія, де експерти будуть визначати параметри моделі, згідно з правилами: розмах крила, вагу моделі, яка має бути не більше, ніж півкілограма тощо. Також 23 липня відбудеться урочисте відкриття Чемпіонату світу біля пам’ятника Шевченку. З 24 липня до 29  з 9:00 до 19:00  будуть змагатися спортсмени.

«Ці змагання дуже атлетичні. Модель може стартувати на 90 метрів і закидається вона рукою. Дуже важливо, щоби спортсмени мали гарний фізичний стан. Якщо хтось підверне ногу, то він вибуде зі змагань», — зазначає Володимир Гаврилко.

Авіамоделі запускаються зі спеціальної позиції

Змагання відбудеться поблизу села Великий Дорошів Жовківського району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: