Підняття пенсійного віку неминуче, — економіст

pensiya
Фото ілюстративне. Джерело: Днепр Час

Економіст та Президент Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес каже, що сьогодні пенсіонери опинилися у найгіршій ситуації з-поміж усіх верств населення в Україні.

Про це він заявив під час прес-конференції, 17 липня, повідомляє кореспондент Дивись.info.

Зеновій Бермес переконаний: договір, за яким пенсіонери мали би отримувати свої виплати, сьогодні не дотримується.

«В Україні система функціонує наступним чином: я приходжу працювати і плачу соціальні внески у Фонд на існуючого пенсіонера. А коли я піду на пенсію, за мене будуть платити ті, хто буде працювати. Цього договору сьогодні не дотримуються, адже людина іде на пенсію та отримує такі гроші, на які вижити неможливо», — зазначає економіст.

Крім того, за словами Президента Асоціації роботодавців Львівщини, підняття пенсійного віку неминуче.

«Хочемо ми чи ні, але у майбутньому це буде відбуватися. Ми бачили, що у нас треба скоротити видатки Пенсійного фонду, зменшити кількість отримувачів пенсій. Але якщо в Англії пенсіонер працює до 70 років, він може і у цьому віці знайти роботу. А у нас сьогодні людям у віці 40 років складно знайти роботу, зазначає Зеновій Бермес. — Будь-які накопичувальні системи добрі тоді, коли громадянин отримує гідну заробітну плату».

Нагадаємо, Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Олександр Сафін розповів, що передбачає законопроект пенсійної реформи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: