Працюючі пенсіонери вже з жовтня можуть отримувати пенсію у повному обсязі

копійки_стовпчики
Фото: Дніпроград

Законопроект №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» передбачає, що працюючі пенсіонери отримуватимуть пенсію у повному обсязі.

Про це під час прес-конференції повідомив Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Олександр Сафін, передає кореспондент Дивись.info.

Сьогодні середня пенсія по Львівській області, за словами Олександра Сафіна, становить 1785 гривень. У той час, як по Україні ця сума дещо більша, зазначає він.

«Ми говоримо про те, що після проведення перерахунків у жовтні, пенсії суттєві підвищаться. Звичайно, у декого вони залишать невеликими. Причина в тому, що деякі люди не мають страхового стажу або працювали на мінімальну заробітну плату, отримуючи частину коштів у конвертах», — зазначає Олександр Сафін.

Він також додав, що сьогодні закон передбачає, що ті люди, які працюють і вже вийшли на пенсію, отримують 85% пенсії. Натомість, з метою зацікавлення людей у роботі, з 1 жовтня планується виплачувати пенсію у повному розмірі – людина зможе отримувати зарплату і всю пенсію.

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада Україна прийняла у першому читанні законопроект №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: