Стало відомо, хто буде у збірній України на Чемпіонаті світу з радіокерованих метальних моделей

P70718-122400
Сергій Помогаєв – керівник української збірної на Чемпіонаті,. Фото: Дивись.info.

Вже цього тижня на Львівщині стартує Чемпіонат світу з радіокерованих метальних моделей.

Українська збірна поїде на Чемпіонат світу з радіокерованих метальних моделей у складі 8 осіб. Про це під час прес-конференції повідомив Сергій Помогаєв – керівник української збірної на Чемпіонаті, інформує кореспондент ІА Дивись.info.

За його словами, це будуть три пілота-спортсмена, три пілота-юніора, їхні тім-менеджери та три помічники, які допомагатимуть готувати моделі.

«Це вже четвертий чемпіонат світу. На третьому, у Хорватії, наша збірна серед юніорів зайняла третє місце. У 2013 році наш спортсмен був віце-чемпіоном», — ділиться здобутками Сергій Помогаєв.

Він зазначає, що цей спорт атлетичний. Велику значення мають психологічна та фізична підготовка учасників.

«Цей буде насамперед багатоборство. Змагання складаються з 18 раундів, які проходять протягом тижня. Наприклад, модель треба запустити тільки з певної площадки і посадити її туди ж. Є вправи, де у десяти хвилинному інтервалі треба виконати три вправи і в кожній літати по три хвилини. У спортсмена на роздуми мало часу, він має працювати з помічником. Треба орієнтуватися у погодних умовах, тактиці тощо», — пояснює Сергій Помогаєв.

Він також каже, що українська збірна літає тільки на українських моделях. Крила для них роблять зі спеціального матеріалу, який виготовляють тільки на теренах нашої країни.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з радіокерованих метальних моделей відбуватиметься у Жовківському районі з 24 по 29 липня. Офіційне відкриття заплановане на 23 липня і відбудеться біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: