Я розраховую на те, що реставраційні роботи у Львові будуть розширюватися, – реставратор Дірк Брюггеман

unnamed (11)

У рамках обміну молодими фахівцями між Львовом та Німеччиною у місті відбуваються реставраційні роботи монастиря вірменських бенедиктинок. У межах обміну відбувається навчання різних навичок роботи з каменем.

У рамках обміну молодими фахівцями між Львовом та Німеччиною у місті відбуваються реставраційні роботи монастиря вірменських бенедиктинок. У межах обміну відбувається навчання різних навичок роботи з каменем, передає ІА Дивись.info

«Основне завдання полягає у тому, щоб у рамках обміну навчатися різних навичок роботи з каменем. Ми маємо справу із поверхнею каменю, яка склалася історично. Тобто, спочатку відбувалося дослідження наявного стану відповідно до проекту, який був попередньо підготовлений. На цій базі і ми почали виконувати роботи. Ми привезли з собою з Німеччини історичний інструмент, який і у Львові свого часу використовувався і на основі нашого взаємного обміну ми намагаємося всі ці техніки реалізувати і продемонструвати.

Читайте також: Молоді «каменярі» з Німеччини відновлюють у Львові монастир вірменських бенедиктинок

Останні роки ми переважно займалися цоколями, наприклад, на Театральній 12. Ми також виготовляли прості копії з орнаментами, які ми виконували на території внутрішнього дворику у відділі скульптури імені Івана Труша. Крім того, треба сказати, що виконання всіх робіт має відповідати українським законодавчим вимогам.

На майбутнє я розраховую на те, що це буде розширюватися», – сказав Дірк Брюггеман, реставратор каменю (GIZ).

«Ще рік тому фасади монастиря потребували негайної реставрації. Штукатурка була у дуже поганому стані, а цоколь від багаторазового фарбування сажею, іншими фарбами, потребував глибокої очистки. За кошти міського бюджету робиться три фасади. Фундація «Schoek» залучила молодих спеціалістів із Польщі та Німеччини», – розповіла очільниця відділу охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: