Які регіональні аеропорти України готові у майбутньому прийняти лоукости (карта)

CC8K5242_

За оцінками «Українського інституту майбутнього», за різними показниками близько десяти аеропортів України майже готові прийняти лоукост-компанії.

За оцінками ж «Українського інституту майбутнього», за різними показниками близько десяти аеропортів України майже готові прийняти лоукост-компанії.

Про це повідомили під час круглого столу "Економіка аеропортів і лоукостів", який пройшов у Києві, - передає кореспондент Дивись.info.

Основна вимога для цього - дешева інфраструктура, - говорять експерти.

Серед таких потенційних аеропортів Рівне, Ужгород, Івано-Франківськ, Вінниця. Аеропорти Херсона та Одеси потребують реконструкції злітно-посадкової смуги. Взагалі ж реконструкція цивільних аеродромів потребує $400-500 млн. протягом 1,5 року. Наразі виділено $334 млн. до 2030 року.

Презентація Володимира Шульмейстра "Економіка лоукостів і аеропортів"

Презентація Володимира Шульмейстра "Економіка лоукостів і аеропортів"

Водночас, важливо розуміти, що лоукост-компанії також вкрай зацікавлені, аби кількість перельотів була максимальною, а вільні крісла у літаку були відсутні.

З цієї причини вони незацікавлені у внутрішніх перевезеннях в Україні. Це можливо лише за умови різкого збільшення пасажиропотоку, коли літаки перейдуть у розумінні громадян із елітного транспорту в звичайний та звичний.

Детальніше про те, на чому заробляють лоукост-перевізники та аеропорти, читайте у нашій статті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: