Львів лідирує у рейтингу прозорості міст України

prozoristmist-fea250edf3813bed5b60aa30f3d311df

У п’ятницю, 21 липня, о 10:00 год. у креативному просторі Communa (вул. Галицька, 1) відбудеться презентація рейтингу прозорості міст від Transparency International Україна. Ознайомитися з мапою прозорості можна тут.

У п’ятницю, 21 липня, о 10:00 год. у креативному просторі Communa (вул. Галицька, 1) відбудеться презентація рейтингу прозорості міст від Transparency International Україна. Ознайомитися з мапою прозорості можна тут.

До рейтингу прозорості увійшли 100 найбільших міст України. Львів очолив рейтинг прозорості міст, отримавши 59,7 балів з 100 максимальних. Найвищі показники прозорості Львів отримав в таких сферах, як Землекористування та будівельна політика (80%), Доступ та участь (73%), Бюджетний процес (75%), Соціальні послуги (75%), Комунальні підприємства (72%). Найнижчі показники прозорості діяльності є в сфері Житлової політики (36%), Комунального майна (38%), Фінансової та матеріальної допомоги, грантів (38%).

Проблема, яку вирішує проект «Прозорі міста», – це корупція в місцевих органах самоврядування та недотримання найкращих практик в прозорості та підзвітності. В Україні триває реформа децентралізації, і як результат – більше влади та фінансових ресурсів делеговані на рівень муніципалітетів для зміцнення місцевого самоврядування. Це є ризиком для збільшення корупції на локальному рівні. Тому дуже важливим на цьому етапі є підвищення прозорості міст, адже без цього вся користь від децентралізації може бути нівельованою.

Проект спрямований на мотивацію та підтримку українських міст для більшої прозорості, підзвітності та участі громадян у формуванні політики.  Методологія оцінювання прозорості міст сформована на основі 91 показника, які об’єднані у 13 сфер: Інформація про роботу органів місцевого самоврядування, Доступ та участь, Закупівлі, Житлова політика, Бюджетний процес, Фінансова та матеріальна допомога, гранти, Соціальні послуги, Кадрові питання, Професійна етика та конфлікт інтересів, Землекористування та будівельна політика, Комунальні підприємства, Комунальне майно, Освіта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: