Siemens призупиняє співпрацю з державними компаніями Росії через Крим

2038128

Siemens, який звинувачує «Технопромекспорт» в незаконному переміщенні призначених для електростанції в Тамані газотурбінних установок в Крим, призупинить поставки генеруючого обладнання за чинними контрактами з російськими компаніями під контролем держави.

Про це йдеться у заяві німецького концерну, передає Mind.

Найбільша російська генкомпанія – «Інтер РАО» – знаходиться під непрямим контролем РФ.

Siemens також підтвердив намір продати частку в російському СП «Интеравтоматика».

Крім того, Siemens ініціював процедуру розриву ліцензійних угод з російськими компаніями в області поставки обладнання для електростанцій.

«Продукція компанії Siemens, поза всяким сумнівом, є хорошою, добротної, високоякісної. Але вони не володіють монополією на технології, і існує досить широкий спектр пропозицій з інших країн, в тому числі країн Південно-Східної Азії. Але я думаю, що скориставшись цим випадком, який, з одного боку, формує певні незручності короткострокові, з іншого боку – дає можливості для безумовного проведення імпортозаміщення. Компетенції у нас є «, – сказав перший заступник голови комітету Держдуми з економічної політики, промисловості, інноваційного розвитку і підприємництва Володимир Гутен, передають РІА Новини.

Нагадаємо, що цього місяця стало відомо, що принаймні дві з чотирьох куплених у неї газових турбін «дочкою» російської компанії «Ростєх» потрапили до окупованого Криму «проти волі компанії».

На засіданні ради директорів компанії «Силові машини», яке відбувалося 20 липня, було прийнято рішення звільнити гендиректора Романа Філіппова. Це сталося через тиждень після того, як ЗМІ повідомили про допит пана Філіппова у справі про розголошення держтаємниці на тлі скандалу з поставками турбін Siemens до Криму.

Питання про дострокове припинення повноважень гендиректора «Силових машин» рада директорів розглянула напередодні, 19 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: