В Україні існує лише одне паліативне відділення при військовому госпіталі

4d7cada30769334f5a67b40cb36b519294e105a0
Фото ілюстративне. Джерело: Міністерство оборони України

В Україні з 2015 року відкрили тільки одне паліативне відділення для військовослужбовців у Національному військово-медичному клінічному центрі у Києві.

Про це під час презентації інформаційної кампанії #ЗнімайРожевіОкуляри заявив Ігор Шпитяк, експерт ГО «Українські правозахисні ініціативи», повідомляє ІА Дивись.info.

При цьому, за свідченнями Ігоря Шпитяка, більше відкривати таких відділень при військових шпиталях не планують.

«На наш запит, Міноборони та МВС відповіли, що більше вони не планують відкриття паліативних відділень. Якщо в Україні сьогодні поранені більше 10 тисяч військових, то виникає питання, чому, — каже експерт громадської організації. — У МВС нам відповіли, що вони не відкривають нових відділень, тому що їх відкривають у регіонах. І регіональні відділення мають забезпечувати паліативною допомогою у тому числі і поранених військовослужбовців».

Читайте також: Активіст розповів про лікування бійців АТО в Україні

За словами Ігоря Шпитяка, існуюче паліативне відділення розраховане на 8 пацієнтів. За час його існування, з 2015 року, у ньому перебували лише 7 військовослужбовців.

«Це дуже важкі поранені, паралізовані, хлопці, які не розмовляють і не рухаються», — зазначає експерт.

Нагадаємо, сьогодні у Львові презентували інформаційну кампанію #ЗнімайРожевіОкуляри, яка має пояснити пацієнтам та лікарям, що знеболення наркотичними препаратами — це право кожного. Крім того, представниця Національного превентивного механізму розповіла про системні порушення у закладах паліативної допомоги в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: