Для дітей і дорослих: найочікуваніші прем’єри українського кінематографу

2017 рік обіцяє не одну прем’єру кінострічок та мультфільмів українського виробництва. ІА Дивись.info зібрала для вас 10 найцікавіших анонсів різних жанрів.

Усі фільми мають вийти у прокат протягом 2017 року.

«Стрімголов»

Українська психологічна драма. Події фільму розвиваються у сучасному Києві, де головні 27-річні «негерої» намагаються зробити непростий вибір в умовах «героїчного часу».

Антон, музикант-вундеркінд, що не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після двох років навчання у Швейцарії і піврічного лікування алкогольної залежності в психоневрологічному диспансері під Києвом. Його дідусь, людина суворих принципів, вивозить хлопця в село, далеко від принад великого міста. Одного разу Антон зустрічає Катю, яка, як і він, намагається знайти своє життя в житті. Вона незабаром має поїхати до Берліна разом із своїм хлопцем Йоганном, німецьким фотожурналістом, з яким вона познайомилася під час подій на Майдані. Однак її зустріч з Антоном приносить новий імпульс у її життя і глибоко впливає на них обох.

https://youtu.be/u-jk7DSeML4

«Контури»

Альманах «Контури» — це три короткометражні стрічки: «Проект дощу» Олега Чорного, «Enjoy» Валерія Балаяна та «Зсув» Олексія Радинського, що розповідають про місце митця в сучасному стріт-арті, коли країна перебуває в стані війни.

https://www.facebook.com/Contoursfilm/videos/379784439026688/

 

«Сторожова застава»

Український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського.

За сюжетом, сонячне затемнення активізує магічний портал часу. Звичайний хлопець Вітько потрапляє з 21 століття на тисячу років назад. Так починається його небезпечна, сповнена пригод подорож. Попереду смертельні небезпеки, чорна магія, зустріч з новими друзями і справжніми героями билин — богатирями: юним Олешком, могутнім Іллею та суворим Добринею. Вітько опиняється в самому епіцентрі неймовірних подій, вступає в битву з міфічними істотами і дізнається, що таке справжня хоробрість.

Прем'єра стрічки в Україні відбудеться 12 жовтня 2017 року.

«Давай танцюй»

Перший український танцювальний екшн. Із синопсису ми дізнаємося, що головний герой Микита їде до Києва на танцювальний турнір «Давай танцюй». Отримані від перемоги кошти хлопець планує віддати своєму братові, якому необхідна операція.

У прокат у кінотеатрах фільм має вийти у листопаді 2017.

https://youtu.be/29IK4GzK9IY

«Танк»

Український драматичний фільм-трилер.

12-річний хлопчик із неблагополучної сім'ї на прізвисько Малий, який мешкає в Центрально-Східній Україні, знаходить у лісі німецький танк часів Другої світової війни. В інтернеті він дізнається, що його знахідка коштує близько мільйона доларів. Малий намагається продати танк на кольоровий метал по частинах і виходить на німця, який шукає останки свого діда, які, на його думку, знаходяться в тому танку. Також про танк стає відомо криміналітету, корумпованим поліцейським та іншим особам, які за таку суму грошей підуть на все, що завгодно.

«Кіборги»

Повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі.

Фільм оповідає історію одного двотижневого бойового чергування у вересні 2014 року. Добровольча група військових уперше приїжджає до Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф'єва. Стратегічно важливий об'єкт на цей момент уже чотири місяці захищають українці в умовах постійної війни.

Доброволець із позивним «Мажор» (грає Макар Тихомиров) — музикант та син багатіїв, що потайки втік на війну. Він намагається зрозуміти свою роль на цій війні, саму війну і що буде після неї. Разом з ним ще шестеро вояків, чиї історії базуються на реальних історіях оборонців аеропорту.

Прем’єра запланована на 6 грудня 2017.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=755457601275341&id=100004333233065

«Клара»

Над мультфільмом працює українська студія Image Pictures. У центрі картини — молода дівчина Клара та три мавпочки, які живуть у джунглях. Одного разу Клара вирішує вирушити у подорож з ними, після чого її життя кардинально змінюється.

 «Максим Оса»

Український історичний детективний фільм режисера Івана Сауткіна за мотивами коміксу Ігоря Баранька «Максим Оса». Це перш в історії українського кінематографа екранізація коміксу.

Автори надають нам такий синопсис: 1636 рік. Хорунжий Корсунського полку Максим Оса повертається в рідне село після походу на Крим, де знаходить свою могилу, а його самого зустрічають як самозванця. Незабаром йому доводиться зайнятися розслідуванням вбивства в будинку пана Кричевського і пошуками вурдалаки. А наречена Кричевського Гелена виявляється відьмою.

Виробництвом займається кінокомпанія Pronto Film.

«Червоний»

Український історичний фільм, однойменна екранізація роману Андрія Кокотюхи. Прем'єра стрічки запланована на 24 серпня 2017 року —  День Незалежності України.

За сюжетом події розгортаються у 1947 році. У страшну м’ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, де мусить пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування  кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай.

Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

https://youtu.be/0fP3uJz4xKU

«Припутні»

Українська стрічка кінокомпанії Star Media знята режисером Аркадієм Непиталюком про долю жінки в Україні.

Фільм розповідає про долю трьох жінок, а саме: бабусі, доньки і внуки, чиї долі переплетені, а життя наповнене складнощами і самотністю. Дія картини відбувається в полишеному мешканцями селі Припутні протягом однієї доби, яка кардинально змінить життя усіх героїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: