Лише 1% львів’ян пересуваються містом на велосипеді

lviv_byke
Фото: Lviv OnLine

Частка поїздок Львовом на велосипеді не перевищує 1%.

Про це під час брифінгу заявив директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, повідомляє ІА Дивись.info.

Наразі у Львові громадськість не дуже активно користується велосипедом, констатує Олег Шмід. Утім, каже директор інституту просторового розвитку, у планах міста — збільшувати кількість велопрокатних станцій.

«Міська влада зацікавлена у розвитку велопересування, — зазначає Олег Шмід. — Я, зі свого боку, буду великим лобістом того, щоби міська влада виділяла кошти на підтримку прокату Nextbike, тому що це не дуже прибутковий проект і на ньому великих грошей не заробиш. Але місту він надзвичайно вигідний. Як куратор львівської мережі, я буду це партнерство підтримувати і ми будемо далі розвивати систему велосипедного сполучення Львова».

Читайте також: У Львові побільшає трамваїв (фото)

У свою чергу, за даними співзасновника компанії Nextbike Остапа Буденкевича, їхня мережа нараз має вісім тисяч зареєстрованих користувачів.

«З них 10% плюс-мінус активні — ті, що купують абонементи, користуються велосипедами. Ще 80% — це туристи. За динамікою цікавість зростає і збільшення станцій підбурює попит», — додає Остап Буденкевич.

Співзасновник Nextbike розповів, що компанія до 2020 року планує відкрити у Львові 150 станцій велопрокату. Зазначимо, шість із них можуть з’явитися вже цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: