У Львові презентують книгу «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара»

Завтра, 25 липня, у Львівському музеї історії релігії відбудеться презентація книги Володимира Чистуха «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара».

Автором передмови до книги є Блаженніший Любомир Гузар, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Учитель Завалівської школи, що на Підгаєччині (Тернопільська область – І. Ц.), Володимир Чистух, завдав собі труду зібрати спогади про колишнього пароха греко-католицької громади в Завалові − отця Дмитра Гузара. Саме цей священик, який довгі роки був душпастирем Завалова (1856−1908), і то дуже шанованим та улюбленим, є моїм прадідом. Він і його дружина Кароліна були батьками Лева, який мав сина Ярослава. Останній був моїм батьком. Власне, назва цієї книжечки говорить про мої корені, про моє походження… Розгляд цієї книжки як історії одної людини був би обмеженим. Читач повинен собі усвідомити, що за допомогою зібраного матеріалу пізнає певну епоху в житті нашого народу, особливо те, яким було життя українського суспільства у ХІХ столітті, щонайменше в одній частині України – її західних областях. Таке знання дуже важливе, щоб зрозуміти розвиток нашого національного побуту в той період», - зазначив у передмові Любомир Гузар.

У книзі представлено історію родини Дмитра Гузара, прадіда Блаженнішого Любомира, а також унікальні фотографії з архіву Гузарів, які вдалось зібрати Володимиру Чистуху.

В програмі заходу - слово-благословення Львівського архієпископа і митрополита УГКЦ владики Ігора, виступи автора книжки Володимира Чистуха, племінниці Марії Рипан, доктора Михайла Перуна, голови Клубу української греко-католицької інтелігенції Романа Грицевича. Опісля виступ Митрополичого хору собору Святого Юра.

Нагадаємо, 31 травня о 18:30, на 85-му році життя після важкої недуги відійшов до вічності Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: