У Львові з'явився свій «театр на Подолі»

Screenshot_9_1656183816

У Львові на вулиці Шота Руставелі після реставрації кам’яниці, що належить до спадщини ЮНЕСКО, з’явився будинок, який зовні нагадує скандальний театр на Подолі у Києві.

У Львові на вулиці Шота Руставелі після реставрації кам’яниці, що належить до спадщини ЮНЕСКО, з’явився будинок, який зовні нагадує скандальний театр на Подолі у Києві, пише ZIK

Фото відреставрованого будинку на сторінці Varta-1 опублікував обурений мешканець Любомир Саморіз.

«Тільки в Україні може пролізти таке хамство. Цікаво, куди дивиться наш головний архітектор», – написав чоловік.

Користувач Всеволод Поліщук у своєму дописі додав також світлину цього будинку до реставрації. Видно, що після ремонту у будівлі з’явився ще один поверх та великі вікна.

Прогнозуючи, що цей будинок спричинить черговий скандал у місті, під час якого вкотре з’являться побоювання, що Львів за таке поводження з архітектурою позбавлять статусу міста історичної спадщини, він наводить рекомендації ЮНЕСКО: «сучаснiй архiтектурi слiд уникати будь-яких форм псевдоiсторичного проектування, оскiльки воно суперечить i iсторiї, i сучасностi. Один iсторичний погляд не повинен витiсняти всi iншi, оскiльки iсторiя має залишатися такою, якою вона є. В той же час розвиток культури через якiснi втручання – це кiнцева мета сучасного розвитку iсторичних міст».

«Це означає, що позиція ЮНЕСКО – кардинально протилежна до загальноприйнятої думки про неї. Організація ЗА сучасну архітектуру в історичному середовищі, якщо вона якісна і не руйнує панораму надмірною висотою чи шириною. А от побудова будівель, «схожих на сусідні» (тобто імітація сторічної давності) – з точки зору ЮНЕСКО – неприйнятна», – додав він.

Начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський в офіційному коментарі наголосив, що у повноваженнях міської ради лише видача вихідних даних на проектування. І виконком погодив містобудівні умови та обмеження у межах існуючих стін, тобто надбудова мансарди є законною, а колір фасаду – це авторське вирішення архітектора, пізніше повідомила прес-служба Львівської міськради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: