МАУ просить суд визнати недійсною угоду між аеропортом «Львів» та Ryanair

1068

Українська авіакомпанія МАУ просить суд визнати недійсним договір про обслуговування аеропортом «Львів» рейсів авіакомпанії Ryanair.

Про це йдеться у позовній заяві МАУ, оприлюдненій міністром Володимиром Омеляном у Facebook, пише Еспресо.

«Визнати недійсним укладений між аеропортом «Львів» та Ryanair договір про умови аеропортного обслуговування», - йдеться у позовній заяві.

Також МАУ просить суд визнати недійсною згоду Кабміну на укладення договору між Львовом і Ryanair.

МАУ вимагає надати їй засвідчені копії договору між Львовом і Ryanair.

Водночас, як раніше повідомляла директор львівського аеропорту Тетяна Романовська, лоукост-перевізник хотів, аби аеропорт доплачував за кожного перевезеного пасажира. «Ми уклали договір з авіакомпанією Ryanair. Він повністю відповідає українському законодавству. Авіакомпанія дійсно веде жорсткі переговори – і нам, зі свого боку, теж потрібно було дотримуватися жорсткої позиції, - розповіла Тетяна Романовська. - Частину пунктів, які не влаштували Бориспіль, ми спокійно відхилили, і це не стало перешкодою для підписання договору з перевізником. Але ми з Ryanair вели інтенсивні переговори майже півроку, у Борисполя було менше часу.

Найважливішим для цього лоукостера була ціна обслуговування пасажира – це обговорювалося довше і складніше за все. Спочатку вони взагалі хотіли, щоб ми їм доплачували $2 за кожного пасажира, але в підсумку ми домовилися, що вони нам все ж будуть платити – на свої нові рейси вони отримають 80% знижки. Також багато часу зайняло обговорення технічних нюансів – українське законодавство, яке регулює діяльність аеропортів, сильно відрізняється від законодавства в ЄС, і нам був потрібен час, щоб пояснити це перевізнику».

Докладно про те, на чому заробляють лоукости та аеропорти, читайте у статті Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: