Прикордонники замовили будівництво 56-квартирного будинку у Львові за понад 28 мільйонів

Разрешение-на-реконструкцию

Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України 21 липня підписало договір з ТОВ «Черкасизалізобетонстрой» на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Володимира Великого, 10 у Львові зі знесенням існуючих нежитлових будівель за 28,44 млн грн без ПДВ.

Про це йдеться в системі Prozorro, повідомляють Наші гроші. Львів.

Будинок зводитимуть для військовослужбовців на території військової частини №9507. Планують два чотирьохповерхових житлових блоки по дві секції без ліфтів. У будинку буде 56 квартир загальною площею 3032,72 кв. м: по 24 однокімнатних та двокімнатних, а також 8 трикімнатних.

Гарантійний строк становитиме 10 років від дня здачі будинку в експлуатацію. У вартість входить  благоустрій з під’їздом до будинку, набір майданчиків та гостьових автостоянок.

Згідно з договором, ціна динамічна, а вартість робіт у 2017 році становитиме 2,7 млн грн. Фірма зобов’язана передати об’єкт до 15 грудня 2019 року. На заробітні плати передбачають витратити понад 4,4 млн грн (15,6% від загальної суми договору), а прибуток закладено на рівні майже 0,6 млн грн (2,1%). У договірній ціні також зазначено кошти на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними витратами, – 0,23 млн грн (0,82%).

Участь у торгах брало чотири компанії, найдешевшу пропозицію (26,9 млн грн) від ТОВ «Вестбетонбуд» відхилили через низку зауважень до документів.

Бенефіціарними власниками «Черкасизалізобетонстрой» є черкащани Тетяна Бас, Дмитро та Ірина Діденки. Раніше партнером Бас по фірмі був Юрій Капітоненко, член політради Черкаської організації «Єдиного центру».

Додамо, що на території військової частини №9507 на вул. В. Великого,10 у Львові вже зводить житловий комплекс «Америка» корпорація «Ріел».

Територія військової частини №9507 та стан забудови ЖК “Америка” станом на липень 2017 року (фото ЛУН.ua)

Згідно з інформацією в судовому реєстрі, військова прокуратура Західного регіону України проводить досудове розслідування №42015140400000087 від 20 серпня 2015 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ. Згідно з ухвалами, посадові особи Державної прикордонної служби України та підпорядкованих структурних підрозділів без погодження Кабміну надали під забудову ТОВ «Вестбудінвест» земельну ділянку на вул. В. Великого, 10.

План забудови з сайту “Ріел”

Як інформують Наші гроші. Львів, у 2016 році Адміністрація Державної прикордонної служби України повідомляла, що «Вестбудінвест» обрали на тендері у 2006 році. Згідно з договором про спільну діяльність, прикордонники отримають 21% від загальної кількості збудованого житла. Там було заплановано збудувати 15 житлових будинків загальною площею квартир 65260 кв. м та дошкільний навчальний заклад.

Також, Адміністрація Державної прикордонної служби України у відповідь на запит ІА Дивись.info повідомляла, що станом на 2016 рік серпня місяця на стаді будівництва у Львові для військовий перебуває на земдіялнках по вулиці В. Великого, 10 та чотирьох багатоквартирних житлових будинків по вулиці Олени Степанівни, 8. Згідно з проектно-кошторисно документацією кількість квартир в будинках становить 1035 квартир.

Додамо, що житловий комплекс «Ріел» складається з 11 будинків. Загальна кількість квартир - 272.

«Вестбудінвест» зареєстровано за тією ж адресою, що і Корпорація «Ріел-Груп» (Перемишляни, ву. Міжгірська, 8в), хоча засновниками є різні особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: