У Львові презентували веб-портал для контролю депутатів міської ради

snip_20170726122336
Скріншот із сайту lviv.rada4you.org

Відтепер кожен може подивитися, як голосував той чи інший депутат під час сесій, скільки він прогулював, виступав «за» чи «проти» рішень своєї ж фракції та з ким він є «другом по голосуванням».

26 липня у Львові представники Громадянської мережі «ОПОРА» презентували веб-портал «Rada4You Lviv», який дозволяє контролювати депутатів міської ради онлайн. Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

За словами Ірини Швець, інформаційної директорки Громадянської мережі «ОПОРА», сервіс створений за аналогією ресурсу «Rada4You», що опрацьовує голосування депутатів Верховної Ради.

Координатор Громадянської мережі «ОПОРА» Юрій Лісовський каже, що портал дозволяє відслідковувати:

  • Голосування депутатів за датою, за присутністю, за фракційною дисципліною;
  • Сумісне голосування фракцій за весь час, а також за конкретний місяць;
  • Сумісне голосування окремих депутатів;
  • Статистику голосувань окремого депутата, а також деталі його голосувань тощо.

Координатор «ОПОРИ» зазначає, що на порталі зібрані дані з 2015 року, а це понад три тисячі голосувань Львівської міської ради.

«Ця веб-платформа має кілька цільових аудиторій, — каже Ірина Швець. — Вона буде корисна звичайним мешканцям, які тепер зможуть подивитися, наскільки корисним є депутат, який обирався від політичної партії, за яку вони голосували, чи підтримує він ті рішення, які виборець вважає за потрібне підтримувати, а також, наскільки він часто відвідує сесії. Також сервіс буде корисним для журналістів та аналітиків даних. Так само цей проект буде корисний і для самих депутатів. Керівники фракцій зможуть контролювати партійну дисципліну, аналізувати усі голосування, дивитися, як далі вибудовувати свою політику на локальному рівні».

Користуватися сервісом можна абсолютно безкоштовно.

Автори проекту кажуть, що сьогодні такі ж презентації відбулися у Харкові, Миколаєві, Луцьку та Вінниці. Також, за словами Юрія Лісовського, до них вже звернулася з прохання розробити подібний ресурс Дрогобицька міська рада. При цьому, зауважує експерт, вони не планують забезпечувати таким ж проектами кожне місто в Україні.

«Ми хочемо, щоби існували різні ресурси з різною інформацією, аби громадськість могла поєднувати дані з різних джерел і складати їх в одну картинку», — додає Юрій Лісовський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: