Прокуратура розпочала досудове розслідування через отруєння дітей у таборі

8yik

Прокуратура Львівщини розпочала досудове розслідування за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Під підозру потрапили посадові особи культурно-освітнього закладу «Білий орел».

Нагадаємо, в ніч на 26 липня поточного року до комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна інфекційна лікарня» госпіталізовано 10 осіб, з них 8 дітей з діагнозом «гостра кишкова інфекція, харчова токсикоінфекція». Усі вказані особи перебували на відпочинку у зазначеному культурно-освітньому центрі.

Як вчора у коментарі Дивись.info повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, отруєння дітей могли спричинити смажені крильця. «До нас було госпіталізовано 10 осіб, з них двоє дорослих та восьмеро дітей, віком 12-14 років з Київської, Рівненської та Львівської областей. Станом на 13:30, трьох дітей в задовільному стані забрали їх батьки, 5 дітей та двоє дорослих ще перебувають у лікарні (Львівська обласна інфекційна лікарня, – ред)», – повідомила лікарка.

Вона додала, що всі поступили з ознаками гострої кишкової інфекції. «Діти споживали різноманітні наїдки, але більшість з них відповідає, що у понеділок ввечері їли смажені крильця, декому було вже погано вчора зранку, тому можна припустити, що ці крильця могли спричинити інфікування. Зараз працює лабораторний центр Держпродспоживслужби, які остаточно скажуть фактори інфікування. Не раніше понеділка дізнаємося, які мікроорганізми спричинили захворювання», – додала Тімко.

На даний час тривають першочергові слідчо-оперативні дії та заходи, спрямовані для повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин події.

Якщо провину посадових осіб буде доведено, то за вчинення вказаного злочину передбачено покарання до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: