«Швидкі» з районів забирають до Львова, - медпрацівники

IMG_6291

Працівники медицини катастроф з Жовкви скаржаться, що з їхньої підстанції забрали карету «швидкої».

Працівники медицини катастроф з Жовкви скаржаться, що з їхньої підстанції забрали карети «швидкої».

У соцмережах вони повідомляють, що старший водій з Жовківської швидкої довідався про те, що машину за яку він відповідає без його відома віддали на Львівську підстанцію №2.

«На ній їздять і обслуговують пацієнтів. Без технічного паспорта, без медобладнання, без акту передачі, без медобладнання та оснащення. Виявляється на цій машині вже кілька змін виїжджали на виклики до пацієнтів. А даний час після зіткнення розбита задня фара та є вм’ятини», - пишуть працівники.

«Виглядає так, що з районів машини, які краще збережені, поступово перетягують на Львів, бо велика кількість автомобілів  зупиняється і невідомо яким чином вони мають реставруватися. Ті машини, які робляться на сервісах, є велика кількість скарг, що вони зроблені неякісно. На протязі трьох місяців, якщо люди не почнуть бунтувати, воно все просто зупиниться і на тому буде кінець. Якщо керівникам задати питання, скільки зараз кількість машин на чергуванні і скільки бригад зараз без автомобіля сидять, то думаю вони не скажуть. Людям платять гроші, але вони не виконують роботу, бо не мають на чому їхати на виклик», - розповів Дивись.info на умовах анонімності один з працівників медицини катастроф.

Водночас, депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський розповів Дивись.info, що головний лікар підтвердив відсутність машин: «Сьогодні я питання підняв на сесії. Виступав в.о. головного лікаря Боровик і сказав, що нічого не може зробити, а машини справді забрали. Жовква залишається без жодної машини. Звернувся до РДА, де пообіцяли також підготувати звернення до ЛОДА, щоб вирішити це питання якнайшвидше».

Як повідомив ІА Дивись.info в.о. головного лікаря Жовківської ЦРЛ Володимир Боровик, станом на сьогодні на балансі лікарні у Жовкві є чотири автомобілі «швидких», дві з яких через технічний стан не їздять на виклики. «Зараз у Жовкві стоять два УАЗи, які не їздять, думаю вони поламані. Є ще одна машина, яка чергує на Чемпіонаті світу з авіамодельного спорту, поблизу села Великий Дорошів. Також там знаходиться автомобіль обласного центру екстреної медицини».

Читайте також: Львівські волонтери відправили в зону АТО реанімобіль для бійців (фоторепортаж)

Володимир Боровик додав, що ще один автомобіль «швидкої» поїхав на виклик, але не міг це підтвердити. Він зазначив, що отримав сьогодні низки скарг від людей через нестачу автомобілів швидкої допомоги.

Як повідомив під час чат-конференції на Дивись.info голова ЛОДА Олег Синютка, обласна влада дійсно отримує численні скарги медиків, однак вони є анонімними, тож це заважає вирішувати підняті питання. «До мене надходять багато звернень, але, на жаль, вони здебільшого є анонімними і не мають підпису. Я би хотів, аби ці люди, які пишуть скарги, нічого не боялися і якщо у них є пропозиції по покращенню роботи, а там є що покращувати, щоб вони чесно зателефонували чи прийшли - і ми порадимось, як їхні добрі ідеї втілити в життя, - розповів обласний очільник. - За останній місяць ми відремонтували 28 машин і так, ми будемо мати, навіть без закупівлі нових, достатній парк у 200 автомобілів на ходу, які забезпечать усі потреби людей. Я не можу коментувати стосовно переміщення автомобілів, тому що не ставлю собі за мету відслідковувати кожен автомобіль. Але є принципове завдання, щоб 91 автомобіль сучасний був не тільки у Львові, а й у районах і 153 автомобілі - це УАЗи і Газелі, які обслуговують і райони області».

Щодо вирішення ситуації з автомобілями у Жовкві, то Олег Синютка порадив медикам звертатись «як мінімум до керівника департаменту охорони здоров'я, я вважаю, що Ірина Микичак є якісним керівником, якщо не виходить - то практично на всі дзвінки, які входять у мою приймальню, я реагую, але для цього треба назватись і залишити свій контактний номер телефону, аби була зворотня реакція».

Володимир ГАЛЕЧИК, Юрій ШУМАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: