Підлікуватись та відпочити: огляд оздоровчих курортів України

східниця

Україна насичена різними лікувальними джерелами, термальними водами та грязями. Тут є безліч методів для того, щоб відпочити та оздоровитись.

Куди ж таки відправитись, щоб «підлатати» своє здоров’я? Ми підготували для вас добірку напопулярніших оздоровчих курортів України.

Львівщина

Східниця - невелике курортне селище міського типу у Львівській області. Особливістю цього курорту є велике розмаїття мінеральних вод: 38 джерел. Є серед них знамениті «Нафтуся» та «Боржомі», залізисті води (що містять у своєму складі не менше 20 мг/л заліза), бромні води (насичені бромом хлоридно-натрієві води). Самі джерела курорту розташовані досить далеко одне від одного, тому якщо ви вирішили відпочити у Східниці, то місце для проживання варто обирати там, де найзручніше добиратись до потрібного джерела.

Ціни на курорт у Східниці коливаються від 200 грн. на особу з харчуванням. Послуги переважно надають місцеві мешканці або власники приватних садиб. Сервіс Booking.com говорить про найнижчу ціну у 350 гривень за двомісний номер.

Моршин - один із найстаріших бальнеологічних курортів України. Курорт є лідером в лікуванні захворювань печінки, підшлункової залози, кишківника, шлунку та цукрового діабету. Велика кількість джерел мінеральних вод, сучасна медична база, висококваліфікованих медичний персонал, вдале розташування санаторіїв у лісопарковій зоні створюють вдалі умови для відпочинку та оздоровлення.

Ціни у Моршині приблизно дорівнюють від 310 грн. з особи.

Трускавець – один із найпопулярніших курортів України. Славиться своїми лікувальними властивостями, якими він не поступається Карловим Варам, Баден-Бадену, Вісбадену та іншим. В місті знаходиться 14 родовищ унікальних мінеральних вод. Знаменита «Нафтуся» бере свій початок саме тут, у Трускавці.

У Трускавецьких готелях, згідно із даними ресурсу Booking.com, ціни стартують від 400 грн за ніч (двомісний номер без сніданку). Сервіс говорить про 77% заброньованих номерів у Трускавці на початок серпня.

Закарпаття

Солотвино – розташований у Закарпатській області. Профіль курорту Солотвино - лікування різних алергічних захворювань, органів дихання (у тому числі астми та туберкульозу). Також тут лікуються захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи, урологічні захворювання. Одним із найбільших солоних озер курорту Солотвине є озеро Кунігунда. Через велику концентрацію солі його прирівнюють до Мертвого моря.

Зупинитися в Солотвиному можна дуже бюджетно: від 100 грн. на добу за людину. Щоправда, сюди не входить харчування.

Берегове - розташоване в межах Закарпатської низовини, при західних відрогах Берегівського низькогір'я, над річкою Верке. Курорт відомий своїми термальним  й мінеральним водами, що сприяють одужанню серцево-судинної системи та лікують хвороби шкіри. Лікарі не рекомендують перебувати у воді більше 2-х годин на добу – це може призвести до втрати свідомості. Але короткострокове перебування у воді термального джерела, призводить до позитивних наслідків.

Ціни помірні: від 280 грн. за номер. Користування басейном – 100 грн. за 2 години.

Шаян - бальнеологічний курорт України. Розташований він на схилах Вигорлат-Гутинського (або, як його ще називають, Ужгород-Хустського) хребта, в маленькому закарпатському селі Шаян. Майже з усіх боків, крім східного, село оточене горами (Великим Шаяном, Середнім Шаяном та Малим Шаяном), покритими лісом. Завдяки цій географічній особливості тут практично ніколи не буває вітряно. Через присутність метакремнієвої кислоти в шаянських мінеральних водах фахівці прирівнюють їх до мінеральних вод відомого курорту Діліжан у Вірменії, хоча за наявністю в них гідрокарбонатів вони не поступаються «Єсентукам», «Боржомі» та «Віші-Селестон».

За добу в готелях селища ви заплатите 550 гривень (двомісний номер).

Полтавщина

Миргород – відносно молодий курорт, який не поступається за популярністю та лікувальними властивостями іншим відомим курортам України. Розташований у Полтавській області, у місті Миргород. Основними лікувальними факторами курорту є торф'яна грязь та унікальна мінеральна вода, яка не поступається баден-баденській, аахенській, соденській.

Миргородський санаторій пропонує ціни за особу від 360 грн., куди входить харчування, лікування та проживання.

Вінницька область

Хмільник - бальнеологічний курорт України. Знаходиться він у Вінницькій області, в місті Хмільник. Мінеральна вода Хмільника цілюща завдяки наявності в ній інертного газу – радону. Її успішно використовують для ванн (так звані радонові ванни), а також для прийому всередину.

іни на відпочинок та лікування у Хмільнику починаються від 370 грн. за 1 особу в двомісному номері. Сюди ж входить харчування та лікування на добу.

Івано-Франківщина

Черче - бальнеогрязевий курорт Україн. Розташований у Рогатинському районі Івано-Франківської області.  Курорт відомий своїми родовищами  унікальних мінеральних вод – сірководневих сульфатно-гідрокарбонатних кальцієвих та сульфатно-кальцієвих. Для прийому внутрішньо використовують сульфатно-кальцієві мінеральні води. Для ванн застосовують сірководневі сульфатно-гідрокарбонатні кальцієві. Лікувальні властивості черченських мінеральних вод визначають профіль курорту:  лікування опорно-рухового апарату (остеохондрозів, різних видів артритів та артрозів) та нервової системи (у тому числі радикулітів, невростенії, астенічного синдрому). Також на курорті Черче успішно лікуються захворювання судинної системи (хвороба Рейно, варикоз, хронічні тромбофлебіти тощо) та гінекологічні захворювання.

Ціни на курорт у Черче варіюються від 120 грн. з особи за номер на добу і вище. Сюди входить лише проживання.

Одеська область

Сергіївка - селище міського типу в Одеській області України. Це місце особливе тим, що лиман із цілющими грязями розділяє селище на кілька частин. До Сергіївки відпочивальники приїжджають заради грязей. Тут збудували санаторії, де і сьогодні надають повний комплекс лікувальних процедур для рухового апарату.  Основна частина курорту розташована на материковій частині. Щоб дійти до берега моря треба пройти “кілометр здоров’я”. Так називають відстань через міст, який розтягнувся через лиман до самого моря.

 

Вартість перебування на курорті складає від 300 грн. за людину.

Інформація взята з: Відкривай Україну , 1001 ідея бюджетних подорожей Європою , Дороговказ, Booking.com

Підготувала Ірина ЛУПАЦА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: