Стали відомі переможці конкурсу на посади суддів Верховного суду

news_20151228_165236_1451321556

Вчора, 27 липня, Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на пленарному засіданні затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного Суду, з яких визначили переможців.

Про це повідомляє прес-служба ВККСУ.

Повідомляється, що 120 чоловік стали переможцями конкурсу, серед них - судді, адвокати, науковці та фахівці з сукупним стажем.

«Серед переможців конкурсу ми бачимо професорів і викладачів вищих навчальних закладів, суддю-добровольця, який захищав Донецький аеропорт, правозахисників з досвідом роботи в Європейському суді з прав людини, адвокатів, які отримали освіту в провідних міжнародних університетах. Сподіваюся, що вже скоро вони стануть новими особами українського правосуддя», - сказав голова ВККС Сергій Козьяков.

Конкурс розпочався 7 листопада 2016 року. Зареєструвалися для участі в конкурсі 1436 осіб, 846 осіб подали документи на участь, з яких до конкурсу було допущено 653, з них 625 - до проходження кваліфікаційного оцінювання.

У ВККСУ також зазначили, що за результатами конкурсного відбору Комісія направить до Вищої ради правосуддя рекомендації про призначення 120 кандидатів суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду (адміністративного, господарського, кримінального та цивільного), за 30 суддів у кожному з перерахованих судів.

«Конкурс в новий Верховний Суд - безпрецедентна за масштабністю і прозорості подія. Це реальний результат масштабної судової реформи, яка розпочалася два роки тому. Комісія вітає переможців конкурсу. Ми вдячні кожному, хто разом з нами пройшов цей непростий шлях», - підсумував Козьяков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВККСУ визначить переможців конкурсу в новий Верховний суд до 1 серпня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: