Америка вимагає екстрадиції росіянина, якого вважають «королем спаму»

1
фото: DailyTechInfo

США вимагають екс-традиції з Іспанії російського програміста Петра Левашова, якого звинувачують у тяжких кіберзлочинах. Про це з посилання на «Голос Америки» повідомляє Укрінформ.

США вимагають екс-традиції з Іспанії російського програміста Петра Левашова, якого звинувачують у тяжких кіберзлочинах. Про це з посилання на «Голос Америки» повідомляє Укрінформ.

«З перших днів інтернет-шахрайства – і до більш розвиненого світу мереж ботів, хакер із псевдонімом Peter Severa (Петро Левашов – ред.) провів майже два десятиліття на передовій російської кіберзлочинності», - зазначається в повідомленні.

Зараз 36-річний Петро Левашов, який, як стверджується, є «першопрохідцем спаму», перебуває під вартою в Іспанії, чекаючи екстрадиції до Сполучених Штатів.

Іспанський адвокат Левашова Маргарита Рєпіна нещодавно заявила інформагентству Associated Press, що екстрадиція її клієнта до Сполучених Штатів є абсолютно непевною.

Дружина Левашова, Марія, стверджує, що її чоловік ні в чому не винен. Вона переконує, що Петро - більше бізнесмен, ніж програміст, а щоразу, коли вона бачила його за комп'ютером, він грав у відеоігри.

Однак на запитання про зв’язки Левашова з російським урядом, Марія відповіла: «Я не дружина, яка все знає про свого чоловіка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: