Avellana Gold інвестує 100 мільйонів доларів у видобуток поліметалів на Закарпатті

43
Фото avellanagold.com

Американськая компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку поліметалів на Закарпатті, у який планує інвестує близько 100 мільйонів доларів.

Про це заявив генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Севідж на зустрічі з представниками компанії з підтримки інвестицій UkraineInvest, повідомляє видання Mind.

В компанії зазначили, що отримали всі погодження на ведення бізнесу, але процес формального отримання відповідних документів затягується, через це компанія не може розпочинати будь-яких робіт.

«Є відчуття того, що в Україні можливо вести бізнес і що на це є державницька воля в залученні інвестицій. Але в той же час, абсолютно незначні проблеми для інвестора стають критичними. Це в першу чергу бюрократія, коли компанія отримала всі погодження на ведення бізнесу, але процес формального отримання відповідних документів затягується», – розповів Андрій Смолін, представник компанії Avellana Gold в Україні.

Стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника – обсяг видобутку сягав 120 тисяч тонн на рік. Сьогодні ж інвестори планують організувати високоефективне виробництво на тривалу перспективу з річним обсягом видобутку 500 тисяч тонн. Для цього Avellana Gold планує включити в розробку одночасно і золоті, і золото-поліметалічні руди. По суті, це буде нова стратегія видобутку.

Avellana Gold займається розвідкою і розробкою родовищ корисних копалин в Україні та країнах Східної Європи. У 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища). У разі успішної реалізації проекту Avellana Gold стане першою так званою юніорською компанією ( junior mining) в Українв. Такі компанії фінансується за рахунок приватного та публічного капіталу і створються переважно геологами із значним досвідом роботи, вузькою професійною спеціалізацією.

Компанія Avellana Gold зареєстрована на Кіпрі. Головою компанії є Брайан Саваж  – голова ради директорів Pioneer Management LLC, приватної компанії, яку він заснував в 2009 році для надання консультацій та інвестування в проекти і компанії зі сфери природних ресурсів. Брайан Саваж є фінансовим радником Source Capital Group, а також виконавчим головою ради директорів Certified Minerals Limited – сформованої ним компанії для первісної покупки і продажу касситеритових (олов'яних), колтанових (ніобієвих/танталітовіх) і вольфрамітових руд у старательських артілей, придбання мінеральних концесій у Конго.

Саваж також є невиконавчим директором Amur Minerals Corporation, компанії з розвідки і розвитку родовищ на Далекому Сході Росії, що котирується на AIM LSE. Головою геологічних радників Avellana Gold виступає Чарльз Бодрі з досвідом роботи в Noranda, Falconbridge, Xstrata (зараз – Glencore), Iamgold Inc., Xmet Inc. Він є віце-президентом International Explorers and Prospectors Inc. з активами в Онтаріо, Квебеку і Нью-Брансвіку.  Також  обирався до Ради директорів Prospectors and Developers Association of Canada.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: