У полоні бойовиків знаходяться 137 українців, – Тандіт

tandit1

Кількість утримуваних бойовиками на непідконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей українців зросла до 137 за останні дні.

Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу «112 Україна», передають Новости Донбасса.

«На сьогоднішній день 137 громадян України є заручниками. На жаль, ця цифра за останні дні зросла завдяки тому, що з боку ОРДЛО терористи, які затримують наших співгромадян, утримують їх незаконно, звинувачують звичайних цивільних осіб у злочинах, які вони не скоювали. Більш того, ця цифра зросла через те, що затримуються люди, які не мали при собі зброї, вони не перебували на лінії зіткнення, вони просто переміщалися і є цивільними особами», - розповів Тандіт.

За його словами, бойовиками затримуються люди, які перетинають лінію розмежування.

Тандіт зазначив, що так був затриманий бойовиками і Віталій Руденко, якого вдалося звільнити з полону. За словами радника голови СБУ, Руденка затримали восени минулого року, при тому, що йому була гарантована безпека.

Читайте також: В СБУ розповіли, скільки мешканців Львівщини утримуються у полоні бойовиків «ДНР» та «ЛНР»

«Якщо говорити про Віталія Руденка, то він ще восени минулого року була підступно затриманий, тому що йому гарантували з боку Луганська безпеку, він їхав на похорон свого батька. Як тільки він виїхав за лінію зіткнення, його тут же затримали. Він багато місяців незаконно утримувався там. З самого початку українська делегація в Мінську боролася за його звільнення», - сказав Тандіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: