У спеку мешканців Львівщини закликають дотримуватись правил пожежної безпеки

спека

Найближчими днями на більшій частині території області збережеться пожежна небезпека 4-5-го класу, а температура поступово зростатиме до 29 – 34° тепла, що в умовах виникнення загоряння сухої рослинності, лісових насаджень і торфу може призвести до масштабних пожеж, які становитимуть загрозу не тільки довкіллю та об’єктам інфраструктури і житловим будинкам, але життю і здоров’ю людей.

 

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації закликає:

-керівників сільськогосподарських підприємств області вжити належних заходів із попередження виникнення пожеж у сільгоспугіддях та створення умов для успішного гасіння пожеж та мінімізації їх наслідків.

-мешканців області припинити спалювання сухостою на полях та присадибних ділянках, не допускати підпалів сухої рослинності, лісових насаджень і торфу, дбати про власне життя та здоров'я. Пам’ятайте, що наслідком таких дій є не лише шкода довкіллю, що тягне за собою покарання, але й травмування, каліцтво або смерть винуватців.

Якщо ж Ви побачили загоряння сухої рослинності, лісових насаджень або торфу негайно зателефонуйте до територіальних підрозділів Головного управління Державної служби України у Львівській області за номером «101», або до державної екологічної інспекції у Львівській області за номером 238-73-70, а також сповістіть про це органи місцевої влади, застосуйте невідкладних заходів щодо гасіння пожежі та не допущення її поширення на значні території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: