У Львові відновлюють музичні школи

42243639_b206_4118_9dc4_9005a2c89489_1501159088_613x406.01298701299_3_0

У Львові функціонує 14 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (школи естетичного виховання), з яких 11 музичних та мистецьких шкіл, хореографічна школа, художня школа ім. О. Новаківського, хорова школа «Дударик» ім. М. Кацала, де навчається 4883 учні, працює 755 викладачів.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Зокрема, за кошти мецената відновлюють філію Дитячої музичної школи № 5, що на вул. Героїв Крут, 27а.

«Наразі зроблені внутрішні роботи і на завершальному етапі зовнішні роботи. В Дитячій музичній школі № 5 ми маємо гарне поєднання мистецтва і любові чинити добро. Ремонтні роботи тривали з 2000 року, в 2016 році завершилися внутрішні і в 2017 році закінчують зовнішні ремонтні роботи і 125 дітей матимуть змогу навчатися вже в оновленому приміщенні.

Наші музичні школи працюють на не просто музичне навчання дітей, а на виховання лідерів, на виховання музичних лідерів і музичних зірок. Адже вихованці Дитячої музичної школи № 5 є переможцями міжнародних, міських, регіональних конкурсів, крім того вони багато гастролюють у своєму молодому віці. І ми зі своєї сторони маємо за обов’язок підтримувати керівний склад і дітей, щоб вони дійсно мали бажання навчатися, їздили за кордон і популяризували наше місто і нашу країну», - зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку Львівської міської ради.

За останні роки у школах відкрито нові відділи: театральний, художній, відділ вокалу, діють симфонічні та духові оркестри, оркестр народних інструментів, капела бандуристів, дитячі хори.

Учні мистецьких шкіл неодноразово ставали лауреатами та дипломантами міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських конкурсів.

Неодноразовими переможцями українських та міжнародних конкурсів є учні Львівської державної хореографічної школи. Учні старших класів задіяні у балетних виставах Львівського національного академічного оперного театру ім. С. Крушельницької. Спільно з артистами театру та учнями хореографічної школи постановлено балет «Лускунчик» та «Лебедине озеро».

Кожного року у міському конкурсі «Юні таланти Львова» беруть участь понад 350 учасників. Переможці нагороджуються дипломами,  володарі Гран-Прі отримують грошову винагороду.

Доброю традицією стало проводити художні виставки та конкурси дитячих робіт у стінах Львівської міської ради  на базі художньої школи ім. О. Новаківського: «Ми любимо наше місто», «Великодні дзвони», «Різдво».

Кожного року викладачі шкіл естетичного виховання Львова відзначаються премією міського голови.

Відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту» та Закону України «Про місцеве самоврядування», щороку надаються пільги з оплати за навчання окремим категоріям дітей: сиротам, напівсиротам, інвалідам дитинства, дітям, позбавленим батьківської опіки, дітям з малозабезпечених сімей, дітям з багатодітних сімей, дітям, учасників АТО. У 2017 році такі пільги отримала 1181 дитина. На цю категорію дітей з міського бюджету було надано кошти у сумі понад 1 млн. грн.

За останній рік відкрито філіал Львівської державної музичної школи №1 ім. А. Кос-Анатольського в мікрорайоні Левандівка та філіал Львівської державної музичної школи №3 на вул. Щурата.

Цьогоріч на школи естетичного виховання дітей виділено 1 684 тис. грн .З них 334 000,00 грн - на придбання музичних інструментів для шкіл мистецтв, 280 000,00 грн - на закупівлю обладнання та предметів довгострокового користування. Здійснено капітальний ремонт приміщень Львівської державної хореографічної школи на вул. Дорошенка, 63 на суму 320 000,00 грн. Відремонтують дахи 2-х шкіл на суму 400 000,00 грн. Заплановано капітальний ремонт приміщень і реконструкція системи опалення ЛДШМ № 10 на суму 350 000,00 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: