Як львівські десантники готуються до Дня ВДВ (фото)

13874572_1641607326154543_2030671498_n

Завтра, 2 серпня, у Львові відбудуться святкові заходи з нагоди відзначення 25-ї річниці Високомобільних десантних військ.

Захід відбудеться в рамках Дня відкритих дверей у військовій частині львівських десантників на вулиці Стрийській, 88.

Військові традиційно зберуться на урочисте шикування, а завершиться все хвилиною мовчання за побратимами, які загинули на Донбасі.

Нагадаємо, що День високомобільних десантних військ відзначається в Україні щорічно 2 серпня.

Свято встановлено в Україні «…ураховуючи заслуги Високомобільних десантних військ України у зміцненні обороноздатності держави…» згідно з Указом Президента України «Про День аеромобільних військ» від 2 серпня 1999 р. № 937/99.

Сім фактів про українські ВДВ:

1. Українські десантники отримали назву ВДВ тільки в 2012-му році. Тоді під виглядом реформи вони були створені на базі повітряно-десантних та аеромобільних військ. Хоча в побуті військових позначення «ВДВ» залишилося ще з часів СРСР.

2. Незалежно від приналежності до частини і підпорядкування, гасло всіх десантників – «Ніхто, крім нас», який підкреслює унікальність і самовіддачу всіх бійців ВДВ, їх готовність йти до кінця. Гасло приписують командиру і засновнику ВДВ Василю Маргелову, який використовував його у 1970-му під час навчань радянських десантників, на яких вперше випробували десантування бійців всередині військової техніки. Маргелов - уродженець Дніпропетровська (з 2016 року - Дніпро).

3. Наймолодшою в українських Високомобільних десантних військах є 81-а бригада, яка була створена тільки навесні 2014-го, коли держава тільки почало відновлювати армію, вже зіткнувшись з російською агресією на своїй території. Базується ближче всіх до лінії фронту - в Донецькій області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: