З маєтку, де мешкає підлеглий Луценка, збили дрон журналістів

20526355_10213820342852945_6956959246085921388_n

Над будинком керівника Департаменту нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні і координації правоохоронної діяльності ГПУ Володимира Бедриківського збитий дрон.

Над будинком керівника Департаменту нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні і координації правоохоронної діяльності ГПУ Володимира Бедриківського збитий дрон, за допомогою якого журналісти-розслідувачі намагалися з’ясувати, як живе родина прокурора в незадекларованому будинку його матері.

Про обстріл із вогнепальної зброї у межах населеного пункту повідомляє член громадської ради НАБУ Олексій Гриценко, пише Україна молода.

«Наш дрон було збито з вогнепальною зброї після певної кількості пострілів з території, де він живе», – написав Гриценко у Facebook.

Він зазначив, що зйомки велися на прохання Генерального прокурора, який звертався до журналістів за допомогою у викритті корупціонерів.

«Зйомки ми ведемо на прохання Юрія Луценка, який просив повідомляти про недоброчесних прокурорів і надавати таку інформацію. Сподіваюся на швидку реакцію правоохоронців», – додав він.

У результаті безпілотник впав на територію сусіднього маєтку, його господарі віддали понівечений дрон журналістам.

«Людина схожа на Бедриківського втекла до озера. На території 2 автівки, одна з яких ним задекларована», – зазначає Олексій Гриценко в продовженні посту.

За його словами, після обстрілу вони викликали поліцію, а експертиза дрона займе декілька місяців.

У коментарях до посту на Facebook Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що Володимир Бедриківський не міг стріляти по дрону журналістів, бо був на роботі.

Свій коментар Юрій Луценко розпочав із образ:

«1. Купа помилок в тексті наводить на думку, що поранений автор посту. 2. Бедриківський цілий день на роботі», - написав Юрій Луценко.

Генпрокурор зазначив, що розслідувати стрілянину в житловому районі повинна поліція, а не прокуратура.

«Це підслідність Нацполіції. Ок? Я лише точно знаю, що Бедриківський в цей час був у мене на доповіді», – вказав Юрій Луценко.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» з’ясували, що Володимир Бедриківський користується елітним маєтком, записаним на його 80-річну матір.

У користуванні Бедриківського перебуває будинок на 583 квадратні метри під Києвом. 80-річна мати посадовця стала власницею цього будинку в 2009 році, коли Володимир Бедриківський працював у Міністерстві внутрішніх справ.

У письмовій відповіді прес-служба ГПУ підтвердила, що Бедриківський живе в будинку матері, але яким чином вона придбала таке дороге житло – невідомо.

Володимир Бедриківський був першим заступником Юрія Луценка, коли той за президентства Віктора Ющенка очолював Міністерство внутрішніх справ. Тоді ж він отримав звання генерал-полковника міліції. Коли у 2016 році Луценко став генеральним прокурором, Бедриківський отримав в ГПУ посаду голови Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні й координації правоохоронної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: