Двоє братів з Львова організували масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю (фото)

PM783image006

Правоохоронці провели 52 обшуки на території чотирьох областей та вилучили 80 тонн спирту та 90 тисячі фальсифікованої алкогольної продукції.

Правоохоронці провели 52 обшуки на території чотирьох областей та вилучили 80 тонн спирту та 90 тисячі фальсифікованої алкогольної продукції.

Про це інформує прес-служба поліції Львівської області.

Як йдеться в повідомленні, до оперативників Управління захисту економіки надійшла інформація про діяльність підпільних цехів з виробництва фальсифікованої горілки.

Правоохоронці встановили знаходження міні-заводів, «перевалочних баз», організаторів «алкогольного бізнесу» та майбутні маршрути поставок фальсифікованої продукції. Крім того, перекрили канали поставки спирту для потреб міні-заводів та встановили місце виготовлення поліграфії.

Як з'ясували правоохоронці, виробництво алкоголю організували двоє рідних братів зі Львова.

Міні-заводи розташовувались у Пустомитівському та Стрийському районах Львівської, Мукачівському районі Закарпатської та Тернопільському районі Тернопільської областей.

В інтерв'ю ІА Дивись.info начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Валерій Середа розповів, що така операція готувалася кілька місяців

«Цілі заводи паралельно працюють з вироблення фальсифікату, от правоохоронці провели операцію і викрили три таких заводи. Таку операцію треба готувати кілька місяців, це не так просто, бо ж треба врахувати, що у них є служби безпеки, які протидіють нам, причому, кваліфіковано, з апаратурою, з технікою з такою, якої у нас немає, бо вони мають гроші і купляють собі все. Така операція має різні етапи, різні напрямки, це не є "зібрались, залетіли і все викрили", це цілий період», - повідомив Валерій Середа.

У поліції вказують, що так звані «перевалочні бази» фальсифікату знаходились у м. Виноградів Закарпатської області, м. Ковелі Волинської області, а також у Мостиськом ута Сокальському районах Львівської області.

1 серпня оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчі обласної поліції та представники прокуратури області за участю КОРД та батальйону поліції особливого призначення поліції Львівській області розпочали одночасне проведення 52-х обшуків. Заходи проходили на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської та Волинської областей.

Правоохоронці вилучили понад 80 тонн спирту, 90 тисячі пляшок фальсифікованої алкогольної продукції різних торговельних марок, сотні тисяч підроблених марок акцизного податку та етикеток. Також, вилучили обладнання для незаконного виробництва фальсифікату. На одній із "перевалочних баз" оперативники управління захисту економіки виявили різну зброю та набої до неї.

У організаторів підпільного бізнесу вилучено понад мільйон гривень, а також належні їм автомобілі елітних марок.

Крім того, затримали вантажний транспорт, який знаходився у «рейсі». Так, у Вінницькій області зупинили автомобіль, в якому знаходились пусті бочки з-під спирту, а у водія мільйон гривень від його реалізації. На Рівненщині затримали вантажівку, набиту скляною тарою. За результатами проведення обшуку у типографії вилучено понад мільйон етикеток з логотипами різних товаровиробників алкогольної продукції.

За попередніми даними вартість вилученої алкогольної продукції становить 30 мільйонів гривень. Загальна сума вилучених коштів понад 2,4 мільйона гривень.

На даний час в порядку статті 208 КПК України затримано 4 особи: організатори та «прораби» нелегальних виробництв. До речі, останніх співробітники УЗЕ у Львівській області та слідчі обласної поліції затримували за організацію аналогічного бізнесу, але суд відпустив їх під заставу.  На даний час справа відносно них розгадається в суді.

Кримінальне провадження відкрито за  ч.2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: