Ще раз про бізнес збаразьких «свободівців» на шкоду людям і природі

20614402_1520319064673839_80233492_n

Колонка депутата Тернопільської обласної ради Богдана Яциковського.

Я переконаний, що здоров’я людей апріорі не можна вимірювати грошима. А тим паче, коли від шкідливого виробництва до бюджету потрапляють копійки, а на спонсорування політичної сили відмиваються сотні тисяч, якщо не мільйони, гривень.
Уже довший час за кількасот метрів від невеличкого села Новики на Збаражчині димить завод з виробництва деревного вугілля, який належить ТОВ «Піроліз Груп».  Причому, димить як у прямому, так і в переносному значенні цього слова.
По-перше, від шкідливих викидів страждають і мешканці села, і довкілля. По-друге, керівник підприємства – представник місцевої «Свободи» та ще й родич нардепа від цієї політичної сили Руслан Дацюк,  розповідаючи байки про  нібито законність такого сусідства з людськими оселями, просто-напросто каже неправду. Як і у випадку, коли голослівно запевняє, що завод є одним з бюджетоутворюючих підприємств району.
Щоправда, селяни мало в це вірять, а тому, вдосталь надихавшись їдкого чаду, вони й звернулися за допомогою до депутата обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Богдана Яциковського. Звернулися і не помилилися, адже пообіцявши своїм виборцям оперативно відреагувати на неподобства від «Піроліз Груп», він відразу ж включився у роботу та залучив до розслідування колег-радикалів зі Збаражчини - свого помічника Романа Чернету та депутата райради від Радикальної партії Олега Ляшка Ігоря Сисака.
 Не минуло і двох декад, як на депутатський запит Богдана Ігоровича надійшла офіційна відповідь від Державної екологічної інспекції у Тернопільській області. Цей документ напріч спростовує твердження Руслана Дацюка про законність виробництва, бо навіть дозволів на викиди очолюване ним підприємство не має.
Відтак, про жодне дотримання чинних екологічних норм не може бути й мови.
- Ми будемо домагатися повного закриття діяльності ТОВ «Піроліз груп» і позапланова перевірка екологів - цьому підтвердження. Керівник підприємства Руслан Дацюк, який є основним фінансистом збаразької «Свободи», має понести покарання не лише у вигляді 765 грн. штрафу, а також повинен відповісти за ухиляння від сплати податків і компенсувати всю завдану людям шкоду.
Не минуло і двох днів, як на підтвердження цих слів надійшов лист від Збаразького відділення Кременецької ОДПІ Головного управління державної фіскальної служби в області, куди звертався Ігор Сисак.
І знову шитою білими нитками виявилася версія директора про якісь фінансові блага для громади району від діяльності заводу з виробництва деревного вугілля.
- Це горе-підприємство не тільки травить димом всю округу, але й пускає людям дим в очі, розповідаючи, що є одним із бюджетоутворюючих підприємств району.
За період діяльності ТОВ «Піроліз Груп» сплатило аж 1658 грн. податку, 414 грн. з яких надійшли в Новиківську сільраду як податок на доходи фізичних осіб. Це підприємство є основним фінансовим донором місцевої «Свободи», і тому, маючи високих покровителів з числа народних обранців, відверто плює як на громаду, так і на район, проводячи незаконну діяльність і не сплачуючи податки. Ми не дозволимо травити і обкрадати людей! – запевнив своїх виборців Богдан Яциковський.
За словами депутата обласної ради, здоров’я людей апріорі не можна вимірювати грошима, а тим паче, коли, як підтверджує фіскальна служба, йдеться про такі мізерні суми.
- Тому, наголошую ще раз: ми будемо домагатися повного закриття діяльності ТОВ «Піроліз груп» і притягнення винних до відповідальності згідно з чинним законодавством, - сказав він і вже 2 серпня радикали Олега Ляшка в обласній раді ініціювали розгляд депутатського запиту Богдана Яциковського на пленарному засіданні сесії. На жаль, у режимі поіменного голосування цю пропозицію підтримали лише 19 депутатів.
- Тернопільська обласна рада вкотре не пройшла тест на демократичність та прозорість, окремі депутати не захотіли, щоб громадськість почула правду. Мій запит стосовно ТОВ «Піроліз Груп» обласна рада не підтримала. Ані влада, ні так звана опозиція у складі «Свободи» та «Батьківщини» не зацікавлені, щоб підприємство, основним фінансистом якого є «свободівець» Руслан Дацюк, припинило отруювати довкілля та людей. Однак, незважаючи на ці, штучно створені, бар’єри на шляху до правди, позиція нашої фракції залишається непохитною: ми нікому не дозволимо нехтувати повноцінним життям, здоров`ям місцевої громади та безпекою навколишнього середовища.
Тож, боротьба триває. І на наступному її етапі маю намір детально та принципово вивчити питання, про яке ще у минулому році інформував районні інстанції сільський голова Новиків: «Право користування земельною ділянкою для обслуговування придбаних у власність приміщень із земель запасу сільської ради за межами с. Новики не оформлено. Про будь-які інші дозвільні документи для ведення господарської діяльності зі спалювання деревини мені невідомо».
Богдан ЯЦИКОВСЬКИЙ,
депутат Тернопільської обласної ради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: